Rosiile conservate la borcan pastreaza si in sezonul rece o parte din aroma si gustul lor proaspat. Le poti folosi pentru diverse mancaruri si ciorbe, dar si ca atare, pentru salata.
Ingrediente pentru rosii la borcan
- 3 kilogram rosii mici
- 2 capatani de usturoi
- 100 ml otet
- foi de dafin
- boabe de mustar
- sare grunjoasa
- frunze de visin
- boabe de piper.
Cum se prepara rosiile la borcan
Spala bine si scurge rosiile. Curata si usturoiul. Pregateste compozitia de apa. La un litru de apa adauga 100 ml otet si o lingura cu varf de sare grunjoasa. Pune in borcane boabele de piper si de mustar. Adauga si rosiile. Pune printre rosii si catei de usturoi, frunze de visin si de dafin.
Toarna in borcane saramura fierbinte. Inchide borcanele cu capace ermetice si lasa-le sa se raceasca in cateva paturi. Cand s-au racit depoziteaza-le intr-un loc racoros.
Cum se servesc rosiile la borcan
Rosiile la borcan se servesc la diverse mancaruri.