Dulceturi & Conserve

#usturoi #conserve #rosii

Rosii la borcan

Rosiile conservate la borcan pastreaza si in sezonul rece o parte din aroma si gustul lor proaspat. Le poti folosi pentru diverse mancaruri si ciorbe, dar si ca atare, pentru salata.

 

Ingrediente pentru rosii la borcan

 

  • 3 kilogram rosii mici
  • 2 capatani de usturoi
  • 100 ml otet
  • foi de dafin
  • boabe de mustar
  • sare grunjoasa
  • frunze de visin
  • boabe de piper.

 

Cum se prepara rosiile la borcan

 

Spala bine si scurge rosiile. Curata si usturoiul. Pregateste compozitia de apa. La un litru de apa adauga 100 ml otet si o lingura cu varf de sare grunjoasa. Pune in borcane boabele de piper si de mustar. Adauga si rosiile. Pune printre rosii si catei de usturoi, frunze de visin si de dafin.

Toarna in borcane saramura fierbinte. Inchide borcanele cu capace ermetice si lasa-le sa se raceasca in cateva paturi. Cand s-au racit depoziteaza-le intr-un loc racoros.

 

Cum se servesc rosiile la borcan

 

Rosiile la borcan se servesc la diverse mancaruri.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.