Usturoiul murat se prepara repede si este o adevarata delicatesa. Se serveste la diverse preparate si fripturi. Se poate depozita la loc racoros chiar si cateva luni.
Ingrediente pentru usturoi murat
- 250 grame usturoi, curatat
- 1 ardei rosu, tocat
- 500 ml otet
- 150 grame zahar alb
- mustar uscat
- seminte de telina.
Cum se prepara usturoiul murat
Intr-un bol amesteca usturoiul cu ardeiul. Intr-o cratita pune la fiert otetul. Adauga zaharul. Amesteca bine si lasa la fiert pana cand zaharul se topeste.
Aseaza mustarul si semintele de telina intr-o punga din material textil . Adauga punguta cu condimente in otetul fierbinte. Lasa la fiert timp de 5 - 10 minute.
Adauga usturoiul si ardeiul. Mai lasa la fiert 5 minute. Ia cratita de pe foc si indeparteaza punguta cu mustar.
Toarna usturoiul si ardeiul in borcane sterile. Umple apoi borcanele cu lichidul in care au fiert. Sigileaza si depoziteaza borcanele intr-un loc racoros.
Cum se serveste usturoiul murat
Usturoiul murat se serveste la diverse preparate si fripturi.