Varza rosie murata in otet este un preparat care nu trebuie sa lipseasca din camara de toamna a niciunei gospodine . Varza crocanta si acrisoara este potrivita ca garnitura pentru fripturi si piureuri de legume.
Ingrediente pentru varza rosie in otet
- 2 kilograme varza rosie
- 100 grame sare
- piper negru
- ienibahar
- cuisoare
- foi de dafin.
Cum se prepara varza rosie in otet
Curata varza de frunzele de deasupra si toac-o marunt, ca pentru mancare. Intr-un bol mai mare, amesteca varza taiata cu sare. Las-o apoi sa se odihneasca timp de o ora. Intre timp, pregateste borcanele pentru conservat. In fundul fiecarui borcan pune o cantitate egala de condimente. Indeasa varza tocata in borcane.
Peste varza adaugi solutia de apa cu otet. Pentru un litru de solutie amesteci 500 ml apa cu 30 grame sare grunjoasa, 50 grame zahar si 400 ml otet. Pune solutia la fiert pana da in clocot. Cand a fiert, toarn-o fierbinte peste varza. Inchide borcanele ermetic si depoziteaza-le intr-un loc racoros.
Cum se serveste varza rosie in otet
Varza rosie in otet se folosese pentru prepararea salatelor asortate de muraturi sau ca garnitura pentru diverse preparate si fripturi.