Dulceturi & Conserve

# vinete borcan #vinete

Vinete la borcan

Este sezonul muraturilor si daca esti mare iubitor al vinetelor, le poti conserva si pentru perioada de iarna. Iata o retetea savuroasa de vinete la borcan:

Ingrediente

– vinete

– ulei

– aspirina

Mod de preparare

Se aleg vinete coapte, sanatoase. Se coc, apoi se lasa sa se scurga. Dupa ce s-au scurs se pun in borcane sterilizate in prealabil.

Se lasa distanta cam de 1 cm deasupra fiecarui borcan. Punem deasupra o aspirina si se completeaza cu un pic de ulei.

Se pun apoi borcanel la fiert circa 40-45 de minute, din momentul in care incepe apa sa fiarba. Se lasa sa se raceasca, apoi se depoziteaza in camara. Se pot pregati cum doreste fiecare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare