Dulceturi & Conserve

#vinete #otet #piper #ulei de masline #ardei iute #oregano #cimbru

Vinete marinate

Vinetele marinate au un gust bun si se prepara foarte repede. Se depoziteaza la rece pentru 2 zile. Se servesc cu paine prajita si diverse salate.

Ingrediente pentru vinete marinate
 

  • 500 ml otet
  • 125 ml apa
  • 2 vinete feliate
  • 100 ml ulei de masline
  • 10 grame oregano
  • 20 grame cimbru
  • 10 grame fulgi de ardei iute
  • 250 ml ulei de canepa
  • piper.
     

Cum se prepara vinetele marinate
 

Intr-o cratita fierbe apa cu otetul. Lasa pe foc pana da in clocot. Adauga jumatate din feliile de vinete si lasa pe foc timp de 3 - 4 minute. Transfera feliile de vinete pe un platou.
Adauga apoi in cratita restul de felii de vinete. Incinge gratarul. Unge feliile de vinete cu ulei de masline.
Aseaza feliile de vinete pe gratarul incins si lasa-le timp de 1 - 2 minute pe fiecare parte. Transfera apoi pe un platou. Intr-un bol amesteca oregano cu cimbru si fulgii de ardei iute.
Asezoneaza cu piper. Intr-un borcan sterilizat aseaza 3- 4 felii de vinete. Peste vinete presara o parte din compozitia de condimente . Continua apoi cu alte felii de vinete si condimente.
Ultimul strat trebuie sa fie de vinete. Intr-o cratita incinge uleiul de masline cu uleiul de canepa timp de 1 - 2 minute.
Toarna apoi uleiul peste vinetele din borcan.
Sigileaza borcanul si da la rece pentru 2 zile.
 

Cum se servesc vinetele marinate
 

Vinetele  marinate se servesc cu paine prajita si diverse salate.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.