Dulceturi & Conserve

#dovlecei #conserve #zacusca # retete toamna # retete conserve

Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei este una dintre variantele de zacusca pe care le poti face in toamna. Cateva borcane de zacusca de dovlecei vor fi foarte potrivite pentru camara ta de iarna.
 

Ingrediente pentru zacusca de dovlecei
 

  • 4 kg dovlecei
  • 1 kg ardei grasi taiati marunt
  • 500 gr ceapa taiata marunt
  • 2 morcovi rasi
  • 2 kg rosii
  • 1 l ulei
  • sare
  • frunze de telina
  • dafin
  • patrunjel.
     

Cum se prepara zacusca de dovlecei
 

Curata dovleceii de coaja, apoi taie-i in bucatele mici. Adauga sare peste ei si lasa-i intr-o cratita cu capac, pentru o ora.

Opareste rosiile, scoate coaja si apoi taie rosiile bucatele. Pune ulei intr-o tigaie si soteaza ceapa si ardeii grasi, apoi adauga morcovii. Adauga dovleceii si rosiile, apoi telina si patrunjelul. Lasa compozitia la fiert cam 20 de minute. La aceasta reteta se poate adauga si putin dafin.

Toarna zacusca in borcane, sigileaza-le si lasa-le la fiert 20 de minute in bain-marie. Acopera vasul cu carpe curate si lasa borcanele sa se raceasca treptat, pana a doua zi.
 

Cum se serveste zacusca de dovlecei
 

Se serveste la temperatura camerei, cu paine.


Sursa foto: cookingforhealthtips.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare