Dulceturi & Conserve

#reteta zacusca #zacusca de vinete #zacusca

Zacusca de vinete buna precum cea a bunicii! Reteta pe care sa o incerci in aceasta toamna

Toamna este anotimpul roadelor bogate si al preparatelor delicioase care ne amintesc adesea de copilarie. Nimic nu se compara cu mirosul de zacusca proaspata si paine calda pe care il simteam de fiecare data cand mergeam la bunici. Ei bine, poti si tu sa prepari o zacusca de vinete delicioasa de care sa te bucuri intreaga iarna.

Ingrediente pentru zacusca de vinete

  • 20 gogosari
  • 20 ardei grasi
  • 1 kg ceapa
  • 10 vinete mari
  • 1 kg morcovi
  • 2 kg rosii
  • 200-300 ml ulei
  • 3-4 foi dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 boabe enibahar
  • sare

Cum se prepara zacusca de vinete

Incepe prin a coace ardeii si vinetele. Curata-le de coaja si lasa-le la scurs.

Intre timp curata toate celelalte legume foarte bine si spala-le sub jet de apa rece. 

Intre timp toaca ceapa marunt si caleste-o la foc mic, in ulei. Cand devine translucida adauga piperul boabe, foile de dafin, enibaharul si morcovii rasi pe razatoarea mica si lasa legumele la innabusit timp de 10 minute. Adauga apoi gogosarii dati prin masina de tocat sau poti folosi robotul de bucatarie.

Cat timp legumele fierb, toaca vinetele si curata ardeii de seminte. Toaca-i marunt. Da rosiile prin masina speciala sau pune-le in blender pentru aobtine un suc.

Cand legumele din oala sunt bine fierte se adauga vinetele, ardeii copti si rosiile in oala si lasa totul sa fiarba la foc mic. La final adauga sare dupa gust. 

Pune zacusca cat timp este inca fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fudul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei, apoi depoziteaza-le in camara. Zacusca de vinete poate fi pastrata in camara timp de un an, un an si jumatate.

Sursa foto: click.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului