Delicatele fructe de zmeura se pot transforma intr-un delicios compot daca le pui la fiert impreuna cu apa, zahar si lamaie. Rezultatul este unul delicios si poate fi imbunatatit si cu racoarea frunzelor de menta.
Ingrediente pentru compotul de zmeura
- 500 grame de zmeura
- 0,5 cani zahar
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 cana apa
-
optional : o frunza de menta.
Cum se prepara compotul de zmeura
Spala bine fructele de zmeura si indeparteaza-le pe cele stricate .
Pune zmeura, zaharul si lamaia intr-o cratita si lasa-le sa inceapa sa fiarba. Adauga apoi apa si lasa-le sa clocoteasca pentru maxim 10 minute.
Ia cratita de pe foc si pune compotul in borcane . Acopera borcanele, spoi da-le la bagne marie pentru 10-15 minute. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca, apoi pune-le la camara.
Cum se serveste compotul de zmeura
Se consuma rece.
Poate insoti iaurt sau prajituri , insa se poate servi si ca atare.