Zacusca de ciuperci este ideala ca gustare in anotimpul rece. O poti prepara cu orice tip de ciuperci gasesti. Pentru un plus de savoare poti adauga in compozitie si cateva masline.
Ingrediente pentru zacusca de ciuperci
- 3 kilograme de ciuperci
- 5 kilograme gogosari
- 4 kilograme ceapa
- 4 kilograme rosii
- 1 litru ulei
- foi de dafin
- sare
-
piper.
Cum se prepara zacusca de ciuperci
Curata bine ciupercile si taie-le in felii subtiri. Pune ciupercile la fiert. Intre timp coace gogosarii. Cand sunt gata, curata-i si toaca-i. Caleste ceapa taiata solzisori. Adauga gogosarii si ciupercile si lasa la foc timp de 15 minute.
Adauga si rosiile decojite si date pe razatoare. Lasa compozitia sa fiarba la foc potrivit. Adauga sarea, piperul si foile de dafin. Lasa zacusca sa fiarba pana cand scade la jumatate .
Cand este gata, toarna zacusca fierbinte in borcane. Inchide-le ermetic si lasa-le sa se raceasca.
Cum se serveste zacusca de ciuperci
Zacusca de ciuperci se serveste ca atare.