Dulceturi & Conserve

#gogosari #ciuperci #zacusca

Zacusca de ciuperci

Zacusca de ciuperci este ideala ca gustare in anotimpul rece. O poti prepara cu orice tip de ciuperci gasesti. Pentru un plus de savoare poti adauga in compozitie si cateva masline.

 

Ingrediente pentru zacusca de ciuperci

 

  • 3 kilograme de ciuperci
  • 5 kilograme gogosari
  • 4 kilograme ceapa
  • 4 kilograme rosii
  • 1 litru ulei
  • foi de dafin
  • sare
  • piper.
     

Cum se prepara zacusca de ciuperci
 

Curata bine ciupercile si taie-le in felii subtiri. Pune ciupercile la fiert. Intre timp coace gogosarii. Cand sunt gata, curata-i si toaca-i. Caleste ceapa taiata solzisori. Adauga gogosarii si ciupercile si lasa la foc timp de 15 minute.

Adauga si rosiile decojite si date pe razatoare. Lasa compozitia sa fiarba la foc potrivit. Adauga sarea, piperul si foile de dafin. Lasa zacusca sa fiarba pana cand scade la jumatate .

Cand este gata, toarna zacusca fierbinte in borcane. Inchide-le ermetic si lasa-le sa se raceasca.
 

Cum se serveste zacusca de ciuperci
 

Zacusca de ciuperci se serveste ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului