Somonul este un aliment farte sanatos si este extrem de benefic in reducerea riscului de infarct, cresterea nivelului de colesterol HDL ( colesterol bun ) si in reducerea trigliceridelor (responsabile de bolile cardiace).
De ce ingrediente ai nevoie:
- 200 gr somon
- 2 ciuperci
- 1 ardei gras
- ½ ceapa rosie
- 4 felii de vanata
- Jumatate de rosie
- 4 felii de dovlecel
- 50 gr capere (din saramura)
- 20 ml vin alb
- 1 lamaie
- 10 gr ulei
- Un praf de sare
-
Patrunjel .
Cum se prepara:
Somonul se aseaza pe o folie de aluminiu , se presara cu sare si piper si se da cu ulei de masline.
Se adauga apoi pe gratar, si se lasa ca 15 – 20 de minute. Din cand in cand se intoarce de pe o parte pe cealalta.
Se pune sare si piper peste legume, dupa care se aseaza si ele pe gratar.
Intr-o tigaie incinsa se adauga vin alb, sare, capere, suc de lamaie si ulei de masline. Se presara apoi putin patrunjel si se lasa pe foc 2 – 3 minute. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit.
Se iau legumele de pe gratar, se aseaza pe o farfurie, iar somonul se pune langa ele.
Se toarna apoi sosul si se orneaza cu patrunjel.
Cum se serveste:
Se orneaza cu patrunjel si se serveste cald.
Reteta oferita de restaurantul Casa Select.