Feluri principale

# preparate post #postul pastelui #retete # retete in postul pastelui

10 preparate delicioase, perfecte in Postul Pastelui

In plin post al Pastelui, cel mai lung post din calendarul crestin-ortodox, ai cu siguranta nevoie de putina inspiratie atunci cand vine vorba de preparatele culinare pe care le poti consuma. Foodpanda, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, iti recomanda zece preparate de post savuroase care iti vor satisface nevoia de diversitate si isi vor da energia de care ai nevoie in fiecare zi.

1. Guacamole este una dintre putinele gustari si sanatoase si gustoase. Originara din America Centrala si preparata pe baza de avocado, ceapa si rosii, guacamole este o sursa bogata de proteine, grasimi sanatoase, vitaminele A, C, E, B1, B2 sau B6, dar si de calciu, potasiu si magneziu. O poti comanda de la Taqueria El Torito din Bucuresti, alaturi de o portie de nachos, atat la birou, cat si acasa.

2. Cum vremea de afara incepe sa se incalzeasca din ce in ce mai mult, o supa Gazpacho devine o alegere potrivita pentru pranz. Preparata din legume proaspete, ulei de masline si putina paine, fara a fi procesata termic, aceasta supa care se serveste rece este originara din Sudul Spaniei, dupa o veche reteta andaluza. Poate fi comandata de la restaurantul Gargantua d'Oro din Bucuresti.

3. Chiar daca suntem in Postul Pastelui, nu trebuie sa renunti la burgeri. Poti incerca Burgerul vegan cu falafel de la restaurantul Trickshot din Bucuresti, care este la fel de delicios precum varianta traditionala pe baza de carne, numai ca acesta contine mult mai multe legume.

4. Daca iti plac legumele bine condimentate, atunci poti alege specialitatea Vegan Red Thai Coconut Curry, potrivita atat pentru pranz, cat si pentru cina. Preparata dintr-un mix de legume savuroase si un sos de nuca de cocos, este o alternativa vegetariana a bucatariei thailandeze ce poate fi comandata cu incredere de la Mint Bistro din Cluj-Napoca.

5. Ideale pentru o gustare sau chiar pentru o masa principala, Pachetelele de primavara pregatite din foi de orez si legume aduc putin din savoarea bucatariei chinezesti. in plus, sunt foarte gustoase si satioase. in Timisoara le poti gasi in meniul restaurantului Manay.

6. Orange brownies raw-vegane sunt alternativa delicioasa si mai naturala la desertul traditional cu acelasi nume, preparata din ingrediente crude, fara a fi procesata termic. Amestecul de seminte de floarea soarelui, portocale, agave, unt de cacao, cacao si fulgi de cacao ii ofera un gust unic de care te poti bucura in orice moment al zilei. Pot fi comandate de la Delicious Raw Weiss din Brasov.

7. Din lista preparatelor pentru Postul Pastelui nu putea lipsi traditionala ciorba de legume. Preparata din legume proaspete precum morcovi, telina, leustean, patrunjel, varza, mazare, fasole verde si rosii, aceasta este un preparat usor si satios care ne aduce aminte de gusturile copilariei. Daca esti in Sibiu, iti recomandam Zama cu legume alese din Piata Cibin de la restaurantul Pasaj.

8. Pentru o varianta de pranz putin mai exotic poti incerca Legumele curry in stil indian de la restaurantul Rijal's Taj Mahal din Iasi. Amestecul de legume, pastai verzi, morcovi, mazare, ardei kapia, ceapa este completat perfect de condimentele puternic aromate, precum coriandru, cumin, curcuma, frunze de schinduf, pasta de usturoi si ghimbir, pentru un gust unic si special.

9. Millefeuille de legume la gratar nu are nicio legatura cu celebrul desert frantuzesc, insa este la fel de delicios. Preparat din legume proaspete: dovlecei, ardei, ciuperci pleurotus, crema balsamica de smochine si condimentat cu rozmarin, este o alegere ideala pentru un pranz la birou sau cu prietenii. Il poti comanda de la restaurantul Souvlaki Bar din Constanta.

10. Supa crema de legume este un preparat versatil si usor, potrivit pentru Post si nu numai, datorita ingredientelor sale naturale. Consistenta sa cremoasa si savoarea simpla a legumelor ii ofera un gust aparte de care te poti bucura atat la masa de pranz, cat si la cina. Daca esti in Pitesti, iti recomandam delicioasa supa de la restaurantul Republic Pub.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.