Feluri principale

#retete rapide #legume # retete pui #retete sanatoase #musafiri neasteptati

2 retete sanatoase si rapide pentru musafirii neasteptati

Rudele sau prietenii si-au anuntat o vizita la care nu te asteptai, iar tu nu ai pregatit nimic? Nu trebuie sa-ti faci prea multe griji, exista solutii rapide care te pot ajuta sa pregatesti o cina cu mancaruri sanatoase intr-un timp foarte scurt. Iata trei retete sanatoase care vor fi apreciate de musafirii neasteptati:


1. Pui cu broccoli si lamaie

Ingrediente pentru pui cu broccoli si lamaie

  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 350 mililitri supa de pui
  • 2 bucati de piept de pui
  • 3 linguri faina
  • 350 grame broccoli
  • 200 grame ciuperci


Cum se prepara puiul cu broccoli si lamaie

Caleste pieptul de pui taiat fasii si ciupercile feliate subtire intr-o tigaie neaderenta cu lingura de ulei. Intorce-le pe ambele parti pentru a se rumeni. Adauga broccoli si 250 mililitri de supa de pui si lasa-le sa fiarba la foc mediu.

Intr-o alta tigaie, amesteca 100 mililitri de supa de pui, zeama de lamaie si faina si lasa-le sa fiarba la foc mic pana cand incepe sa se ingroase si capeta consistenta unei smantani. Condimenteaza su sare si piper si adauga usturoiul. Toarna sosul peste pui si broccoli si lasa-le pe foc inca 1-2 minute.

Cum se serveste puiul cu broccoli si lamaie

Puiul cu broccoli se poate servi cu taietei de orez, orez sau cuscus.


2. Rissoto de pui cu legume

Ingrediente pentru Rissoto de pui cu legume

  • 1 litru supa limpede de pui
  • 225 gr sparanghel
  • 125 gr fasole verde pastai
  • 15 gr unt
  • 1 ceapa mica
  • 150 ml vin alb sec
  • 275 orez cu bobul lung
  • 75 gr mazare calita in unt
  • 225 gr carne fiarta de pui
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • sare, piper macinat, sofran
  • 25 gr parmezan ras

Cum se prepara Rissoto de pui cu legume

Pune supa de pui si sparanghelul taiat in bucatele sa fiarba pana se inmoaie. Adauga in supa fasolea pastai, da focul mai incet si lasa supa sa fiarba. Topeste untul si caleste ceapa, la foc mic, circa 5 minute. Toarna vinul peste ceapa si lasa sa fiarba pana scade. Adauga orezul si lasa sa mai fiarba 2-3 minute.

Peste orez, presara un praf de sofran si toarna un polonic de supa de pui si amesteca pana cand orezul absorbe toata supa. Apoi, adauga incet restul de supa si amesteca incontinuu. Adauga mazarea, legumele fierte, carnea de pui si sucul de lamaie. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si lasa-le sa mai fiarba 3-4 minute.

Cum se serveste Rissoto cu pui si legume

Rissoto cu pui si legume se serveste fierbinte, cu parmezan ras.



Sursa foto: indesata.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului