Feluri principale

#retete broccoli #retete quinoa #mic dejun sanatos #mic dejun

3 delicii coapte pentru un mic dejun sanatos

Abundenta de proteine din perioada sarbatorilor si lipsa fibrelor ti-au ingreunat tractul digestiv? Cea mai simpla metoda de a-ti stimula metabolismul este revenirea la obiceiurile sanatoase pentru micul dejun. Si cum inca nu s-a terminat sezonul bunatatilor pregatite in cuptor, iata cateva retete care iti vor flata papilele gustative si care te vor ajuta sa scapi de kilogramele in plus acumulate din cauza preparatelor traditionale de sarbatori:

Briose din fulgi de ovaz cu stafide




Ingrediente:

o ceasca de fulgi de ovaz
1/2 ceasca de stafide
1/3 ceasca de nuci macinate
1/3 ceasca de seminte de dovleac
1/3 ceasca de seminte de in
o lingurita de scortisoara macinata
1/2 lingurita de nucsoara
un varf de cutit de sare
doua oua
380 ml lapte degresat
1/4 ceasca de unt de arahide
1 mar ras
3 linguri de sirop de artar

Mod de preparare:

Inmoaie fulgii de ovaz in apa peste noapte, scurge-i si amesteca-i cu stafidele, nucile,semintele de dovleac si cele de in, scortisoara, nucsoara si sarea. Intr-un alt bol, amesteca ouale batute cu laptele si untul de arahide, apoi combina cele doua compozitii. Pune aluatul in forme pentru briose, adauga merele deasupra fiecarei forme si coace timp de 25 de minute. Serveste-le dupa ce s-au racit, cu sirop de artar.

[[Sursafoto:madepurelyfromscratch.blogspot.com]]

Mini-tarte cu broccoli si curcan



Ingrediente:

o lingura de ulei de masline
1/2 ceapa
un catel de usturoi
300 g carne tocata de curcan
o lingurita de oregano
o lingurita de busuioc
o lingurita de patrunjel uscat
o jumatate de broccoli mediu
50 g de branza Cheddar rasa
1/4 ceasca de rosii uscate la soare, conservate in ulei
1/2 lingurita de pudra de ceapa
8 oua
o lingura de arpagic
sare de mare, piper

Mod de preparare:

Caleste ceapa si usturoiul tocate marunt in ulei de masline si amesteca-le apoi cu carnea de curcan si mirodeniile uscate (patrunjel, oregano, busuioc). Fa chiftelute din pasta obtinuta si coace-le timp de 8 minute in cuptorul preincalzit la 170 de grade. Amesteca apoi chiftelutele cu broccoli, branza Cheddar, rosii uscate si maruntite si praf de ceapa si adauga, dupa gust, sare de mare si piper. Bate bine ouale si adauga-le peste compozitia cu broccoli si curcan, in forme de briose unse anterior si decoreaza cu arpagic. Coace tartele timp de 30 de minute la 180 de grade.

Foto:donatellaarpaia.com

Gustare cu quinoa si scortisoara

Ingrediente:

300 g seminte de quinoa

4 oua

80 ml lapte de soia cu vanile

4 linguri de sirop de artar

o lingurita de esenta de vanilie

o lingurita de praf de scortisoara

Mod de preparare:

Fierbe semintele de quinoa, scurge-le, raceste-le si amesteca-le cu ouale batute, laptele de soia, esenta de vanilie si scortisoara pana cand amestecul este omogen aromat. Adauga si siropul de artar si amesteca din nou. Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si uniformizeaza cu ajutorul unei spatule. Coace timp de 25 - 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade si portioneaza gustarea sub forma de batoane dupa ce s-a racit. Serveste fie cu unt de arahide, fie cu iaurt degresat si fructe proaspete.

Foto:popsugar.com.au

 

Sursa foto: daa.asn.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului