Feluri principale

# chiftele dovlecei # chec dovlecei #retete dovlecei #dovlecei umpluti #dovlecei

3 retete cu dovlecei pe care sa le incerci vara aceasta

Dovleceii sunt unele dintre cele mai cautate legume ale inceputului de vara. Gustosi si versatili, dovleceii pot fi preparati in multe feluri. Iata trei retete delicioase cu dovlecei pe care sa le incerci vara aceasta!

Dovlecei umpluti

Sursa foto: goodhousekeeping.com

Ingrediente:

  • 4 dovlecei mari, aproximativ 200 de grame/bucata
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa de marime medie
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 20 grame busuioc verde, tocat marunt
  • 50 de grame de parmezan
  • 140 ml de smantana lichida
  • Verdeata pentru decor

Cum se prepara:

Taie dovleceii pe lungime, apoi cu o lingurita scoate miezul si pune-l deoparte.

Toaca apoi miezul si incalzeste 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie, la foc mic. Prajeste miezul de dovlecel impreuna cu ceapa toccata, usturoi si piper, amestecand din cand in cand, timp de 10 minute pana cand legumele se inmoaie si capata o culoare aurie. Adauga busuiocul si condimenteaza cu sare si piper proaspat rasnit.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune jumatatile de dovlecei intr-o tava si umple-le cu amestecul pe care l-ai preparat.

Intr-un bol, amesteca parmezanul cu smantana lichida si toarna putin peste fiecare jumatate de dovlecel umplut. Lasa dovleceii la cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand se inmoaie. Cand ii servesti, presara verdeata si parmezan deasupra.

Chiftele de dovlecei cu menta si branza de capra

Sursa foto: eatingeuropean.com

Ingrediente

  • 150 g de dovlecel dat prin razatoare
  • 40 de grame de faina
  • 1 ou
  • 40 de grame de branza de capra
  • 2 linguri de menta verde tocata
  • 2 fire de ceapa verde tocate marunt
  • 2 linguri de ulei de masline

Pentru tzatziki

  • ½ lamaie
  • 60 de grame de iaurt grecesc
  • ¼ castravete fara seminte si tocat cubulete mici
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1 lingura menta verde tocata

Cum se prepara

Dovlecelul se da prin razatoarea mare si se pune intr-o sita la scurs pentru 20 de minute, dupa ce ai presarat peste ei putina sare.

Intre timp, prepara sosul tzatziki amestecand toate intredientele cu sucul de lamaie.

Dupa ce s-a scurs, pune dovlecelul pe un prosop de hartie, impatureste si stoarce orice exces de lichid. Intr-un castron, amesteca faina cu oul, apoi pune in acest amestec dovlecelul scurs, branza de capra faramitata, menta, ceapa verde, suc de lamaie si piper proaspat rasnit.

Intr-o tigaie pune la incins putin ulei, la foc mediu si pune cate trei linguri din amestecul cu dovlecel, apoi preseaza usor cu spatele lingurii. Coace chiftelele cate 3-4 minute pe fiecare parte pana capata o culoare aurie si sunt bine facute. Serveste chiftelele de dovlecel cu tzatziki.

Chec de dovlecei

Sursa foto: goodhousekeeping.com

Ingrediente:

  • 150 ml ulei
  • 200 grame de zahar
  • 3 oua
  • Coaja rasa de la 2 lamai si sucul de la o lamaie
  • 1 dovlecel mare (aproximativ 200 de grame)
  • 250 de grame de faina
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru glazura:

  • Coaja rasa si sucul de la o lamaie
  • 75 de grame de zahar purda

Cum se prepara

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-un castron, amesteca uleiul, zaharul si ouale pana cand se omogenizeaza. Pune coaja de lamaie, sucul de lamaie si dovlecelul dat prin razatoarea mare. Adauga apoi faina si bicarbonatul de sodiu si amesteca pana cand se incorporeaza. Pune compozitia intr-o tava unsa cu grasime si lasa-o la cuptor pentru 55 de minute – o ora pana cand creste si devine auriu. Scoate checul din cuptor si fa in el gauri cu ajutorul unui bat de scobitoare.

Prepara glazura amestecand jumatate din sucul de lamaie cu restul ingredientelor pregatite pentru glazura. Pune acest amestec peste checul cald si lasa-l sa se raceasca apoi complet, in tava.

Presara peste checul de dovlecei restul de coja rasa de lamai. Cand s-a racit, checul se scoate din tava si se taie felii pentru a fi servit.

Sursa foto principala: pixabay.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.