Feluri principale

# retete praz fript # praz fript #retete praz #praz

3 retete cu praz fript pe care le vei adora

Prazul este una dintre cele mai cautate legume ale toamnei, fiind o sursa importanta de vitamine si minerale, dar si de apa pe care o contine in proportie de 90%. Prazul este atat sanatos, cat si gustos. Incearca cat mai multe retete cu praz pentru a te bucura de gustul sau dulce si aromat. Iata trei retele pe care le vei adora:

Frigarui de creveti

Ingrediente

  • 500 de grame de creveti curatati si decojiti
  • 500 de grame sparanghel, taiat in bucati de aproximativ 5 centimetri
  • 2 bucati de praz de marime medie (doar partea alba, taiata rondele de 2 centimetri grosime)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper
  • 2 lamai taiate jumatati
  • 100 de grame de maioneza
  • 1 ½ lingura pastra harissa

Cum se prepara

Incalzeste gratarul la temperatura medie. Asaza crevetii, bucatile de sparanghel si rondelele de praz, pe bete de frigarui. Presara putin ulei de masline peste frigarui si condimenteaza cu sare si piper.

Pune frigaruile pe gratar si lasa-le pana cand legumele se inmoaie, iar crevetii capata o culoare opaca in interior, aproximativ 3-4 minute pe o parte. Asaza pe gratar si bucatile de lamaie, cu partea taiata in jos si lasa-le aproximativ 4 minute.

Intr-un bol, stoarce apoi 2 lingurite de suc de la o bucata de lamaie coapta pe gratar. Adauga maioneza si pasta harisa si amesteca. Serveste frigaruile cu sosul de maioneza si harissa.

Praz la gratar cu cartofi

Ingrediente

  • 1 kilogram de cartofi roz
  • Sare si piper
  • 2 bucati de praz (doar partea alba taiata pe jumatate, in lungime)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • ¼ lingurita de fulgi de ardei rosu
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 linguri mustar

Cum se prepara

Incalzeste gratarul la temperatura medie spre mare. Pune cartofii intr-o cratita cu apa rece si pune-i la fiert. Adauga 2 linguri de sare, redu focul si lasa-i sa fiarba pana devin moi. Scurge apoi apa in care au fiert si clateste-i cu apa rece.

In timp ce cartofii fierb, presara peste praz 2 lingurite de ulei, apoi pune bucatile pe gratar cu partea taiata in jos si lasa-le sa se friga timp de 6 minute. Apoi, intoarce bucatile si pe cealalta parte pentru inca 2 minute. Cand este gata, pune prazul intr-un bol, acopera cu folie de plastic si lasa-l sa stea cel putin 5 minute.

Separat, intr-un alt bol amesteca coaja de lamaie, ardeiul rosu, otetul balsamic, mustarul, uleiul de masline, sare si piper.

Taie cartofii in jumatati sau in sferturi, pune bucatile de praz in amestecul cu otet si lamaie, apoi amesteca bucatile de praz cu cartofii.

Salata de praz fript

Ingrediente

  • 4 bucati de praz de marime medie (doar partile albe si cele verde deschis)
  • Un litru de lapte batut
  • Un litru de ulei de rapita
  • 250 de grame de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita piper cayenne macinat
  • Sare, piper
  • 250 de grame baby rucola
  • 5 lingurite ulei de masline extra virgin
  • 3 lingurite otet

Cum se prepara

Intr-un castron, amesteca bucatile de praz cu laptele batut. Intr-o tigaie cu diametrul mare pune la incins uleiul (ar trebui sa ajunga la temperatura de 200 de grade Celsius).

Intr-un bol mare, amesteca faina, praful de copt si piperul cayenne. Pe rand, treci bucatile de praz prin amestecul de faina. Pune-le la prajit pana devin aurii, aproximativ 1 minut. Asaza bucatile de praz pe un prosop de hartie si presara peste acestea sare.

Intr-un castron amesteca rucola cu ulei, otet balsamic, sare si piper. Imparte salata in patru portii si pune peste fiecare bucati de praz.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.