Feluri principale

#mancare la pachet # retete pachet munca # retete simple pachet # retete pui #pui

3 retete cu pui numai bune pentru a le lua la pachet

Carnea de pui este gustoasa, dietetica si versatila, de aceea multi o prefera in preparatele pe care le mananca in fiecare zi. Pentru a lua la pachet un pranz delicios, iata trei retete savuroase cu pui pe care le poti prepara acasa.

Pui Regele Fermei

Sursa foto: pinterest.com

Ingrediente:

  • 6 linguri de unt
  • 200 de grame de ceapa tocata
  • 150 de grame de ardei rosu tocat
  • 2 ardei poblano (ardei iute)
  • 1 ardei jalapeño tocat
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura chilli
  • 1 lingura chimen macinat
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 35 de grame de faina
  • 420 ml supa de pui
  • 1 cutie de rosii taiate cubulete
  • 350 de grame de smantana
  • 1 kilogram de carne de pui (fara os, piele)
  • 50 de grame coriandru tocat
  • 200 de grame de braza Cheddar razuita
  • 18 tortillas
  • ulei vegetal

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 190 de grade. Pune la topit untul. Adauga ceapa tocata si urmatoarele trei ingrediente. Amesteca ocazional, pana cand ceapa devine moale si usor rumenita. Adauga usturoiul, chilli, chimen, sare, piper si mai lasa pe foc un minut. Presara faina peste mixul de legume si lasa-le sa se mai gateasca 1 minut, amestecand ocazional. Adauga supa de pui si mareste focul. Lasa totul pana cand incepe sa fiarba. Ia cratita de pe foc, adauga acum rosiile taiate cubulete si smantana.

Intr-un castron, pune puiul si coriandru, apoi adauga si amestecul de legume.

Pune la incins o tigaie. Unge cu putin ulei fiecare tortilla, pe ambele parti. Pune tortilla in tigaie, lasandu-le cate 1-2 minute pe fiecare parte.

Intr-o tava asaza un strat din 6 tortilla. Pune jumatate din amestecul de pui si o treime din branza. Repeta operatiunea inca o data. La final, acopera cu un strat de tortilla si branza rasa. Acopera tava cu folie de aluminiu. Lasa tava la cuptor 20 de minute, apoi scoate folia si mai lasa puiul la cuptor inca 10 minute.

Paste cu pui si broccoli

Sursa foto: myrecipes.com

Ingrediente

  • 125 de grame de unt
  • 75 de grame ceapa tocata
  • 90 de grame ardei gras tocat
  • 2 catei de usturoi
  • 32 grame faina
  • 120 ml vin sec alb
  • 90 de grame de parmezan
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper rosu macinat
  • 1 pachet de tortellini cu branza si spanac
  • 700 de grame broccoli
  • 500 de grame de carne de pui gatita
  • 45 grame parmezan ras
  • 15 crackers rotunzi cu unt, striviti
  • 65 de grame de nuci pecane bucati
  • 3 linguri de unt topit

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Intr-o cratita, pune la topit untul, adauga ceapa si urmatoarele 2 ingrediente, apoi soteaza 5-6 minute, pana cand acestea devin moi.

Adauga faina. Amesteca din cand in cand. Pune supa si vinul alb. Redu temperatura si mai lasa totul pe foc inca 6-8 minute, pana cand sosul se ingroasa si incepe sa fiarba.

Ia cratita de pe foc, adauga parmezanul si urmatoarele doua ingrediente, amesteca pana cand branza se topeste. Pune tortellini, broccoli si carnea de pui. Asaza tot amestecul intr-o tava de copt. Pune parmezanul razuit, nucile, biscuitii si untul. Pune tava la cuptor 30-40 de minute.

Clatite elvetiene cu pui

Sursa foto: news.tccd.edu

Ingrediente:

  • 1 borcan de ardei copti
  • sos de branza elvetiana
  • 400 de grame de pui gatit
  • 1 pachet baby spanac proaspat
  • 100 de grame de branza elvetiana
  • 20 de grame de busuioc tocat
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita piper
  • 8 wrappers pentru rulouri

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Pune ardeii copti in blender si transforma-i intr-o pasta. Pune amestecul intr-o tava.
Amesteca impreuna puiul si urmatoarele 5 ingrediente. Pune peste acestea sosul de branza elvetiana. Imparte compozitia de pui pe cele 8 wrappers, apoi ruleaza. Asaza rulourile in tava, unul langa altul, peste pasta de ardei copti. Deasupra mai adauga putin sos de branza elvetiana. Acopera tava cu folie de aluminiu si lasa-o la cuptor 15 minute.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.