Feluri principale

#pui #valentines day #cina romantica

3 retete cu pui pentru o cina romantica de Valentine's Day

Prepara o cina romantica de Valentine's Day pentru a-ti impresiona jumatatea. Alege o reteta care are la baza carnea de pui si cateva ingrediente speciale. Inspira-te din retetele simple, delicioase si perfecte pentru o cina in doi, la lumina lumanarilor.

Pui "Marry Me"

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 6 pulpe superioare de pui cu os si piele
  • Sare
  • Piper proaspat rasnit
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura cimbru proaspat
  • 1 lingurita fulgi de ardei rosu iute
  • 180 ml supa de pui
  • 120 de grame de smantana
  • 100 de grame de rosii uscate la soare
  • 50 de grame de parmezan razuit
  • Frunze de busuioc pentru decor

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-o tigaie pune la incins uleiul. Condimenteaza carnea de pui cu sare si piper si pune pulpele in tigaie, cu partea cu piele in jos. Lasa-le 4-5 minute pe fiecare parte, pana devin aurii. Scoate pulpele pe o farfurie si scurge jumatate din cantitatea de grasime din tigaie.

Pune din nou tigaia pe foc si adauga usturoiul, cimbrul si fulgii de ardei iute. Lasa condimentele pe foc 1 minut, apoi adauga supa, smantana, rosiile uscate si parmezanul. Pune sare daca este nevoie. Dupa ce incepe sa fiarba, pune in tigaie pulpele, de data aceasta cu partea cu piele in sus. Apoi, pune tigaia in cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Decoreaza cu frunze de busuioc.

Pui cremos in stil toscan

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 bucati de piept de pui fara piele si os
  • Sare, piper
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 3 linguri de unt
  • 3 catei de usturoi
  • 300 de grame de rosii cherry taiate in jumatati
  • 300 de grame baby spanac
  • 120 de grame de smantana
  • 50 de grame de parmezan razuit
  • Felii de lamaie pentru decor

Mod de preparare

Intr-o tigaie, pune la incins uleiul. Adauga bucatile de piept de pui, sare, piper si oregano. Lasa-le pe foc pana devin aurii, aproximativ 8 minute pe o parte, la temperatura medie. Cand puiul este gata, ia tigaia de pe foc. Pune apoi in tigaie, untul si lasa-l sa se topeasca. Adauga usturoiul si dupa 1 minut, poti pune rosiile cherry, sare si piper. Lasa tigaia pe foc pana cand rosiile incep sa devina moi, apoi pune si spanacul, pana cand se inmoaie. Pune smantana si parmezanul si lasa acum tot amestecul din tigaie sa fiarba. Redu temperatura si lasa totul sa se gateasca pana cand sosul incepe sa se reduca, aproximativ 3 minute. Pune inapoi, in tigaie, bucatile de pui si mai lasa pe foc inca 5-7 minute. Serveste preparatul decorat cu felii de lamaie.

Pui glazurat

Ingrediente

  • 120 ml otet balsamic
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 ½ lingura mustar
  • 3 catei de usturoi
  • Sare, piper
  • 4 pulpe superioare de pui cu piele si os
  • 400 de grame de cartofi taiati in jumatate
  • 2 linguri de rozmarin proaspat tocat
  • 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Intr-un castron, amesteca otetul balsamic, mierea, mustarul si usturoiul, condimenteaza cu sare si piper. Amesteca pentru ca ingredientele sa se omogenizeze. Adauga bucatile de pui si pune castronul in frigider cel putin 20 de minute.

Intre timp, prepara cartofii. Intr-un castron, pune cartofii taiati in doua si rozmarinul tocat, condimenteaza cu sare si piper. Adauga 1 lingura de ulei de masline si amesteca totul foarte bine.

Intr-o tigaie, pune la incins uleiul de masline care a ramas. Pune bucatile de pui cu pielea in jos, si lasa-le cate 2 minute pe fiecare parte. Adauga bucatile de cartofi si pune deasupra crengute de rozmarin. Transfera vasul in cuptor si lasa-l pana cand cartofii se inmoaie si puiul este bine facut, in jur de 20 de minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului