Somon cu garnitura de fasole verde si rosii
Ingredinete:
- 6 catei de usturoi zdrobiti,
- 1 si 1/4 cana fasole verde curatata
- 3 fileuri de anchovy tocate (optional),
- 2 lingurite ulei de masline,
- 10 rosii cherry,
- 10 masline,
- sare,
- piper,
- un file de somon, taiat in patru bucati
- iaurt grecesc.
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Pune intr-o tava mare de copt usturoiul tocat, fasolea, rosiile, hamsiile, maslinele, 1 lingura ulei si 1/4 lingurita piper. Coace pana cand legumele devin fragede si incep sa se rumeneasca. Intre timp, intr-o tigaie cu o lingura de ulei, la foc mediu, vei praji somonul care a fost condimentat cu 1/4 lingurita sare si piper. El se va gati pana se rumeneste frumos pe ambele parti si se serveste cu legumele coapte si cu iaurt, daca se doreste.
Piccata de somon cu lamaie
Ingrediente:
- 4 bucati file de somon fara piele,
- 1/2 lingurita sare grunjoasa,
- 1/2 lingurita piper,
- 3 linguri faina,
- 2 linguri ulei de masline,
- 3 catei de usturoi, tocati marunt
- 1/4 cana vin alb sec,
- 1/4 cana suc de lamaie (cca 2 lamai),
- felii de lamaie pentru servit,
- 2 linguri patrunjel tocat,
- 2 lingurite unt nesarat.
Mod de preparare:
Condimenteaza somonul cu sare si piper si tavaleste-l prin faina, indepartand excesul. Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare din fonta si gateste fileurile pana devin aurii ambele parti. Redu focul si adauga usturoiul si mai gateste timp de un minut. Adauga apoi vinul, sucul de lamaie si patrunjelul. Fierbe la foc mic pana cand pestele este bine facut. Ia tigaia de pe foc, adauga untul si lasa-l sa se topeasca. Se serveste cu felii de lamaie
Somon glazurat cu rodie
Ingrediente:
- 3/4 cana suc de rodie,
- 1/4 cana suc de portocale,
- 1 cana bulgur,
- 2 cani apa,
- 4 bucati de file de somon
- sare,
- piper,
- 5 ridichi,
- 5 jumatati de caise uscate,
- 3 cepe verzi.
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 225 grade Celsius si pregateste o tava de copt. Intr-o cratita, incalzeste sucul de rodie si portocale pana il aduci la fierbere. Redu caldura si fierbe inca 15 minute pana ramane doar 1/3 de cana. Intr-un bol, in cuptorul cu microunde, combina bulgurul cu apa, pana cand este fraged si apa s-a absorbit (cca 10 - 12 minute). Aranjeaza somonul in tava pregatita, presara 1/8 lingurita de sare si piper si tine-l in cuptor pana devine opac. Intre timp, toaca fin ridichile, caisele si ceapa verde. O lingura de ceapa verde adaug-o in bulgur impreuna cu ridichile, caisele si 1/8 lingurita sare si piper. Amesateca totul bine pentru a se combina. Imparte bulgurul pe farfurii, pune cate o bucata de somon si garniseste cu restul de ceapa verde. Se serveste cald.