Feluri principale

# pui cu spanac # supa cu spanac #lasagna cu spanac #spanac #retete cu spanac

3 retete cu spanac numai bune in aceasta perioada a anului

Spanacul este un aliment bogat in nutrienti si benefic pentru organismul uman. Tocmai de aceea, spanacul trebuie sa se regaseasca saptamanal in meniul tau. Iata trei retete pe care trebuie sa le incerci si tu!

1. Supa cu spanac si ciuperci

Ingrediente:

  • 2 lingurite de ulei de masline extra-virgin
  • ¼ lingura de sare
  • 1 ¼ telina
  • ½ ceapa caramelizata
  • ¼ usturoi
  • 8 cupe de bulion sau de supa de pui
  • 3 cupe broccoli
  • 3 cupe de spanac tocat
  • 1 cupa de ciuperci taiate
  • 1 cana de orzo
  • Pesto de busuioc

Preparare:

Intr-o tigaie se pune la incins uleiul de masline si se adauga usturoiul, ceapa, telina si sarea. Se amesteca pana cand legumele capata o culoare aurie. Se adauga apoi supa si buchetelele de broccoli. Se lasa totul sa fiarba la mic spre mediu timp de 15 minute. Se adauga spanacul, ciupercile si orzo si se lasa sa fiarba pana cand legumele se inmoaie, iar pastele sunt fierte. Se stinge focul si se adauga pesto de busuioc.

2. Pui cu ghimbir si spanac

Ingrediente:

  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat
  • o jumatate de kg de pui fara oase si pielita
  • 2 lingurite de miso alb sau galben
  • 300 de grame de baby spanac
  • 3 cupe de orez brun

Preparare:

Se prepara orezul conform instructionilor de pe pachet.

Se taie usturoiul si ghimbirul foarte marunt, iar puiul bucatele. Intr-o tigaie adanca se amesteca uleiul, usturoiul si ghimbirul timp de trei minute. Se adauga puiul, sarea, piperul si se amesteca timp de minute.

Intr-un bol se amesteca miso si doua linguri de apa si se adauga apoi in tigaie. Se pune spanacul si se amesteca aproximativ trei minute. Se serveste preparatul cu garnitura simpla de orez.

3. Lasagna cu dovleac si spanac

Ingrediente:

  • 300 grame branza de vaci cu putina sare
  • 300 grame de spanac inghetat, scurs de excesul de apa
  • 85 grame de mozarella degresata rasa
  • 4 linguri de pecorino ras
  • 1/8 lingurita de nucsoara macinata proaspat
  • 300 grame de piure de dovleac
  • 8 noodles lasagna care nu se fierb
  • ½ cupa smantana
  • 1 lingura de apa
  • Sare
  • Piper

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 218 grade Celsius. In blender se pune spanacul si branza de vaci. Se pune intr-un bol si se adauga ½ mozarella, 2 linguri pecorino, nucsoara, sare si piper.

Se pune ½ cupa de dovleac intr-o tigaie. Se pun 2 noodles si apoi o treime din ceea ce ramane din dovleac, apoi cu o treime din amestecul cu branza de vaci. Se repeta de trei ori.

Se pun urmatoarele 2 noodles deasupra. Intr-un bol combina smantana cu apa si pune-le peste noodles. Apoi pune mozarella si 2 linguri de pecorino.

Se pune peste o folie de aluminiu cu ulei pentru a preveni lipirea si se coace 15 minute. Apoi se ia folia si se lasa 8-10 minute.

Surse foto: goodhousekeeping.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.