1. Wrap cu salam, mozzarella si tapenade de masline
Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- Jumatate de cana de masline verzi fara samburi, tocate
- Jumatate de cana de patrunjel tocat
- 1 lingura de coaja de lamaie si 2 linguri de suc de lamaie
- Un sfert de lingurita de ardei rosu sfaramat
- Aproximativ 300 de grame de salam feliat subtire
- Aproximativ 200 de grame de mozzarella proaspata, feliata
- 4 wraps
Mod de preparare:
Intr-un castron amesteca maslinele, patrunjelul, coaja si sucul de lamaie si ardeiul rosu.
Imparte salamul si mozzarella pe suprafata unui wrap, apoi aplica cu o lingura din amestecul realizat anterior si impatureste lipiile cu grija.
2. Wrap cu condimente picante
Iata ce ingrediente trebuie sa pregatesti pentru aceasta reteta:
- 2 linguri de otet din vin
- 1 lingurita de zahar
- Sare
- 1 morcov mediu, taiat in felii subtiri
- Un sfert de cana de maioneza
- 1 lingura de sos iute (precum cel de chili)
- 4 wraps
- Felii subtiri de sunca
- 1 castravete feliat subtire
- 4 ridichi feliate subtiri
- Un sfert de cana de menta proaspata
Mod de preparare:
Intr-un bol mic, amesteca otetul, zaharul si jumatate de lingurita de sare. Adauga feliile de morcov si lasa-le sa stea timp de 10 minute
Intr-un alt castron amesteca maioneza si sosul iute. Pune cate o lingura din acest amestec pe fiecare wrap si apoi adauga feliile de sunca.
Adauga si castravetii in primul bol si apoi pune cate putin amestec peste feliile de sunca. In final acopera cu ridichea si menta proaspata si roteste cu grija lipiile.
3. Wrap cu salata greceasca
Pentru un wrap care sa te duca cu gandul catre minunata Grecia, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 lingurite si jumatate de otet din vin rosu
- Un sfert de cana de ulei de masline
- Sare si pieper
- Naut
- 2 cani de rosii cherry, injumatatite
- 1 castravete mic, taiat in bucatele
- Un sfert de cana de masline tocate
- Un sfert de ceapa rosie mica, feliata subtire
- Un sfert de cana de branza feta maruntita
- 2 cani de baby spanac
- 4 wraps
Mod de preparare:
Intr-un castron mediu, amesteca otetul, uleiul de masline si cate jumatate de lingurita de sare si piper.
Adauga in continuare nautul, rosiile cherry, bucatile de castravete, maslinele, feliile de ceapa rosie si amesteca-le bine. Deasupra pune si branza feta.
Pune pe suprafata fiecarui wrap baby spanac, mai mult sau mai putin, dupa preferinte. Deasupra spanacului pune cu lingura amestecul obtinut anterior si roteste bine feliile de lipii.