Feluri principale

#raftul bunicii #retete #premii #legume

3 retete delicioase cu legume, pentru micii pofticiosi. Gateste-le cu drag si Raftul Bunicii te premiaza!

Chiar daca Sarbatorile au trecut si am inceput un An Nou, Raftul Bunicii iti propune sa gatesti cu dragoste si ingrediente bine alese, pentru a-i bucura pe toti din familie, de la mic la mare.

Cumpara faina sau malai Raftul Bunicii si inscrie aici https://bit.ly/Gatit-cu-Drag bonul fiscal pentru sansa de a castiga una dintre cele 50 de masini de facut paine sau un set de bucatarie, care vor face gatitul si mai placut. Sansele de castig cresc pe masura ce inscrii mai multe bonuri asa ca este momentul oportun sa le indeplinesti toate poftele culinare celor de acasa.

Astazi iti propunem o serie de retete de tarta, pe care le poti prepara cu Faina Raftul Bunicii. Pe cat de mult iubesc copiii dulciurile, pe atat de putin se dau in vant dupa legume. Vestea buna este insa ca, servite intr-o forma mai apetisanta, legumele pot deveni preferatele celor mici.

Prepara aceste 3 retete cu legume si observa reactia pe care o au copiii cand le servesti. In mod cert nu vor refuza tartele cu legume asa cum ar refuza o farfurie plina cu broccoli fiert.

Tarta cu fasole boabe, dovlecei si ierburi aromate

Timp de preparare: 2 ore

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g Faina Standard 650 Raftul Bunicii;
  • 125 g unt taiat cubulete;
  • rozmarin si cimbru, dupa gust;
  • coaja de la o lamaie;
  • 25 g branza Cheddar;
  • 1 galbenus de ou.

Ingrediente pentru umplutura:

  • 700 g dovleac pentru placinta, curatat de coaja si tocat in bucati de 2 cm;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 2 catei usturoi, curatati de coaja;
  • 1 lingurita otet balsamic;
  • 1 lingura miere;
  • frunzele de la 2 crengute de rozmarin si putin cimbru;
  • 220 g branza Cheddar rasa;
  • 150 g smantana;
  • zeama de la ½ lamaie;
  • 1 lingura boabe de mustar;
  • o legatura patrunjel, maruntit;
  • 2 oua batute.

Ingrediente pentru topping:

  • 800 g fasole din conserva, scursa bine;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • coaja de la o lamaie;
  • 2 crengute de salvie.

Mod de preparare:

Intr-un bol incapator, pune faina, untul, dar si ½ lingurita de sare. Framanta cu mainile, pana cand se transforma intr-un aluat sfaramicios. Incorporeaza ierburile, coaja de lamaie, si branza Cheddar data pe razatoare. Bate galbenusul de ou cu 50 ml de apa rece, apoi incorporeaza-l si pe el in aluatul preparat deja. Daca este necesar, mai completeaza cu apa, pentru ca aluatul sa capete textura potrivita. Infasoara in folie de plastic si tine la frigider cat timp pregatesti umplutura acestei tarte.

Preincalzeste cuptorul la 180℃. Intinde cubuletele de dovleac intr-o tava, unge-le cu 1 lingura de ulei de masline si cu ierburile aromatice. Da-le la cuptor pentru 30 de minute, apoi scoate tava si lasa dovleacul sa se raceasca.

Intre timp, pune cateii de usturoi intr-o craticioara, acopera-i cu apa rece si pune-i la foc mediu. Dupa ce apa clocoteste, mai lasa 2-3 minute, apoi ia de pe foc si lasa cateii de usturoi la scurs. Intr-o tigaie antiaderenta, incinge 1 lingura de ulei de masline si trage la tigaie timp de 2 minute cateii de usturoi deja fierti. Adauga si otetul balsamic, precum si inca 100 ml de apa fierbinte. Lasa sa dea in clocot, apoi redu intensitatea focului si fierbe inca 10 minute, dupa care poti adauga mierea, rozmarinul, cimbrul si un praf de sare. Dupa aproximativ 5 minute, majoritatea lichidelor s-au evaporat, iar cateii de usturoi ar trebui sa fie acoperiti de un sirop inchis la culoare.

Intr-un bol mare, pune dovleacul copt si racit, paseaza-l si amesteca-l cu branza Cheddar, cu smantana, zeama de lamaie, boabele de mustar, patrunjelul tocat, dar si ouale batute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi incorporeaza si cateii de usturoi cu reductia de miere si plante aromatice.

Acopera masa de lucru cu un strat generos de faina, apoi intinde aluatul care s-a odihnit la rece, in frigider. Transfera aluatul in forma de tarta acoperita cu hartie de copt. Acopera toata suprafata aluatului in mod egal, cu umplutura preparata anterior, pe baza de dovleac.

Acum este momentul sa pregatesti topping-ul. Asezoneaza boabele de fasole cu ulei de masline, coaja de lamaie rasa, precum si cu un praf generos de sare. Distribuie topping-ul uniform pe deasupra tartei. Orneaza cu rozmarin, cimbru si salvie, apoi coace timp de 1 ora, poate chiar putin mai mult, in cuptorul preincalzit la 180℃. Verific-o din cand in cand, iar cand tarta incepe sa se rumeneasca si sa desprinde de peretii tavii, atunci este gata.

Dupa ce scoti tarta din cuptor, las-o sa se aseze timp de 20 de minute, apoi scoate-o din forma si serveste-o fie cat este inca fierbinte, fie rece. Micii pofticiosi iti vor mai cere o felie, asa ca ai face bine sa fii pregatita!

Mini tarte cu ciuperci

Timp de preparare: 45 minute

Ingrediente pentru aluat:

  • 240 g crema de branza;
  • 1 ½ cana Faina Standard 650 Raftul Bunicii;
  • ½ cana unt, la temperatura camerei.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 3 linguri unt;
  • 1 ceapa tocata fin;
  • 240 g ciuperci tocate marunt;
  • ½ cana smantana;
  • ½ lingurita cimbru uscat;
  • 2 linguri Faina Standard 650 Raftul Bunicii.

Mod de preparare:

Cu ajutorul mixerului, bate intr-un bol crema de branza si untul, apoi incorporeaza treptat faina. Foloseste-ti mainile pentru a incepe sa framanti compozitia si formeaza o bila de aluat. Pune aluatul intr-un bol si inveleste totul in folie, apoi lasa-l sa se odihneasca la rece timp de 1 ora.

Preincalzeste cuptorul la 220℃ si, intre timp, pregateste umplutura pentru mini tarte. Incinge untul, intr-o tigaie antiaderenta, si soteaza ciupercile impreuna cu ceapa. Atunci cand ceapa se inmoaie si capata un aspect lucios, adauga smantana, sarea, cimbrul si, la final, faina in ploaie. Gateste pret de 1 minut, cat sa se inglobeze bine toate ingredientele, apoi ia de pe foc si lasa la racit.

Pe masa de lucru acoperita cu faina, intinde aluatul care s-a odihnit la frigider, apoi foloseste un pahar cu gura larga pentru a decupa cerculete de aluat. Pune fiecare cerculet de aluat intr-o forma de briosa, apoi umple cu cate 1 lingurita de umplutura cu ciuperci. Introdu tartele in cuptorul deja incalzit si coace-le intre 12 si 14 minute. Tartele sunt gustoase atat calde, abia scoase din cuptor, cat si dupa ce se racesc.

Pofta  buna!

Tarta dulce, cu sfecla

Timp de preparare: 2 ore

Ingrediente pentru blat:

  • 150 g alune;
  • 75 g Faina Standard 650 Raftul bunicii;
  • 70 g seminte de floarea soarelui;
  • un praf de sare;
  • ½ lingurita scortisoara;
  • 2 linguri sirop de artar;
  • 1 lingura ulei de cocos.

Ingrediente pentru umplutura:

  • 200 g sfecla taiata cuburi;
  • 360 ml crema vegetala din lapte de cocos;
  • 2 linguri sirop de artar;
  • 1 lingurita esenta de vanilie;
  • coaja de la o jumatate de portocala;
  • 2 linguri zeama de portocala;
  • ½ lingurita scortisoara;
  • 3 linguri fulgi de agar agar.

Pentru ornat: fructe de padure.

Mod de preparare:

Tapeteaza o forma de tarta cu hartie de copt si pune-o deoparte, o vei folosi foarte curand!

Pune cuburile de sfecla intr-o oala, acopera-le cu apa si fierbe-le timp de 30 de minute. Lasa oala acoperita cu un capac si, intre timp, preincalzeste cuptorul la 170℃.

Pune nucile si semintele de floarea soarelui in blender si marunteste-le. Daca nu ai blender, le poti marunti cu ajutorul sucitorului. Adauga un praf de sare, scortisoara, siropul de artar si uleiul de cocos. Mixeaza totul impreuna pana cand obtii un amestec lipicios. Adauga faina in ploaie si incorporeaza totul pana se leaga. Transfera compozitia in forma de tarta, distribuind-o uniform folosind degetele. Introdu in cuptor si las-o sa se coaca in jur de 12 minute – cand este gata capata o nuanta aurie placuta. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca bine – altfel se va crapa cand vei incerca sa o scoti.

Curata blenderul si pune apoi in el sfecla fiarta, pe care o vei marunti. Adauga putina apa, dar si crema vegetala de cocos, siropul de artar, esenta de vanilie, coaja si sucul de portocala, precum si scortisoara. Amesteca pana cand obtii o compozitie omogena. Transfera totul intr-o craticioara si incorporeaza fulgii de agar agar, apoi lasa sa fiarba pret de 15 minute. Opreste focul, da voie umpluturii sa se raceasca putin, dupa care rastoarna in forma de tarta, peste crusta deja coapta.

Da tarta cu sfecla la frigider pentru cel putin o jumatate de ora, sa se odihneasca bine si sa se aseze cum se cuvine, dupa care o poti servi ornata cu fructe de padure.

Daca prepari aceste retete cu legume, in mod cert copiii isi vor schimba parerea despre ce inseamna mancarea sanatoasa!

Si nu uita, foloseste faina sau malaiul Raftul bunicii atunci cand prepari bunatati cu dragoste si inscrie bonul fiscal in campanie pentru sansa de a castiga unul dintre premiile puse in joc: https://bit.ly/Gatit-cu-Drag

Mult succes si spor la preparat bunatati de casa desavarsite!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului