Pe data de 17 martie este sarbatorita ziua nationala a Irlandei. Numita si St. Patrick's Day, aceasta sarbatoare a fost preluata in mai multe tari. Obiceiurile irlandezilor au ajuns si la romani, care petrec de ziua Sfantului Patrick in stil irlandez. Va propunem trei retete interesante, colorate in verde, care sunt ideale pentru a sarbatori acest eveniment
Paste cu branza si spanac
Ingrediente
- paste
- spanac
- 3 linguri de unt
- 3 linguri de faina alba
- 2 cani de lapte
- branza rasa
- sare
- piper
Mod de preparare
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, peste care se adauga spanacul. Se lasa in tigaie pana isi reduce din dimensiuni si devine moale. Dupa ce spanacul s-a inmuiat, se amesteca in blender pana se obtine o pasta.
Pastele se gatesc potrivit indicatiilor de pe pachet.
Intr-o tigaie, se topeste untul peste care se adauga faina si se amesteca timp de un minut. Se pune laptele si se amesteca pana toate ingredientele se combina perfect. Se adauga si branza rasa, sare si piper, dupa gust.
Sosul obtinut se amesteca cu pasta de spanac. Se adauga toata compozitia peste paste si se serveste imediat.
Oua cu varza
Ingrediente
- 4 oua
- 4 frunze mari de varza
- sare
- ulei
Mod de preparare
Frunzele de varza se amesteca in blender peste care se adauga ouale si sarea.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu, dupa care se toarna amestecul de oua in tigaie si se amesteca pana se prajesc. Se scot si se lasa putin sa se raceasca, dupa care se servesc cu paine prajita.
Clatite cu legume
Ingrediente
- dovlecei, broccoli sau conopida
- faina
- sare
- 1 ou
- 1 lingura busuioc uscat
- 1 lingurita praf de usturoi
Mod de preparare
Se amesteca legumele intr-un blender, dupa care se pun intr-un castron impreuna cu faina, sarea, oul, busuiocul si praful de usturoi. Se amesteca pana se combina toate ingredientele.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu si se pune cate o lingura din aluatul obtinut pentru a face o clatita. Se gateste timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Se poate servi cu sos de rosii, in functie de preferinte.
Sursa foto: ivillage.com