Feluri principale

#retete ziua indragostitilor #retete #meniu #ziua indragostitilor

3 retete pentru un meniu perfect de Ziua Indragostitilor!

Briose Red Velvet

Sursa foto: tasteandtellblog.com

Ingrediente:

  • 350g faina
  • 300g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita pudra de cacao
  • 300 ml ulei
  • 250g lapte batut, la temperatura camerei
  • 2 oua mari
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura zeama prospat stoarsa de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • colorant alimentar rosu

Pentru glazura:

  • 250g unt nesarat, la temperatura camerei
  • 450g mascarpone
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 500g zahar pudra

Cum se prepara:

Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava pentru briose cu hartii speciale.

Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaoa si amesteca-le bine.

Intr-un alt bol, pentru mixer, bate ouale pana devin spumoase, apoi adauga laptele batut si zeama de lamaie, vanilia si coaja de lamaie. Adauga cate putin colorant alimentar pana obtii o compozitie de un rosu inchis (grena).

Peste compozitia umeda adauga ingredientele uscate si amesteca usor cu ajutorul unei linguri. In acest fel briosele vor iesi mult mai pufoase decat daca ai amesteca totul cu mixerul.

Adauga aluatul obtinut in formele pentru briose, avand grija sa umplii doar 2/3 deoarece briosele vor creste si vor da pe afara. Coace-le la foc potrivit timp de 20-22 de minute.

In timp ce briosele se coc, prepara glazura. Adauga untul intr-un castron pentru mixer si mixeaza-l pana isi tripleaza volumul si devine spumos. Adauga apoi vanilia si mascarpone si continua sa mizi pana obtii o compozitie omogena. Treptat, incorporeaza si zaharul.

Cand briosele s-au racit, decoreaza-le cu glazura de unt si mascarpone. Pentru un décor de exceptie poti folosi un pos. Decoreaza-le apoi, dupa preferinta.

loading...

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.