Feluri principale

#ingrijire retete pui #retete cu pui # retete pui #retete

3 retete rapide si delicioase cu pui! Sunt ideale pentru o masa in familie

Carnea de pui este slaba si gustoasa, usor de preparat si consumat cu placere de multe persoane. Daca si tie iti place puiul atunci trebuie sa incerci aceste trei retete delicioase, ideale pentru o masa in familie.

Pui la tigaie dulce - picant cu morcovi si conopida

Ingrediente:

  • 1 si 1/2 linguri miere,
  • 1 si 1/2 lingurite paprika afumata,
  • 3/4 lingurita piper cayenne,
  • 1/2 lingurita piper negru,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • doua lingurite sare,
  • 300 grame piept de pui cu piele,
  • o conopida medie impartita in buchetele,
  • 6 morcovi medii curatati si taiati in bucatele,
  • o ceapa rosie medie taiate fasii,
  • 500 grame struguri rosii fara samburi,
  • doua lamai taiate in sfert,
  • o lingura suc proaspat de lamaie,
  • o lingura amidon de porumb,
  • 400 ml supa de pui,
  • 3 linguri unt nesarat,
  • 60 grame patrunjel proaspat taiat,
  • 240 grame cuscus nefiert,
  • 60 grame fulgi de migdale prajite.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 250 garde Celsius. Adauga primele patru ingrediente, 3 linguri de ulei si 1 3/4 lingurite de sare intr-un bol mare. Adauga puiul, conopida, morcovii, ceapa rosie, strugurii si sferturile de lamaie. Intinde amestecul intr-o tava mare de copt, punand bucatile de pui deasupra legumelor cu pielea in sus. Gateste la cuptor pana cand legumele sunt fragede. Trasfera legumele si puiul pe un paltou si razuieste sucurile si reziduurile ramase in tava intr-o cratita. Adauga sucul de lamaie, amidonul si 1/4 cana de supa de pui. Adu la punctul de fierbere si amesteca pana la ingrosare. Indeparteaza de pe foc si adauga untul si doua linguri de patrunjel si amesteca pana se topeste untul. Puiul cu legume si cu sosul obtinut se serveste cu migdale, cuscus fiert si patrunjel.

Pulpe de pui la cuptor cu legume

Ingrediente:

  • 4 linguri ulei de masline,
  • 170 grame pulpe de pui,
  • 2 si 1/2 lingurite sare,
  • o lingurita piper negru,
  • doua lamai medii taiate in jumatate,
  • 60 grame apa,
  • 2 cartofi dulci medii taiati cubulete,
  • 340 grame varza de Bruxelles taiate in jumatati,
  • doua cepe mari taiate in jumate,
  • un catel mare de usturoi pisat, o lingurita mustar,
  • o lingurita miere, o lingurita sos Worcestershire,
  • o lingurita rozmarin proaspat tocat.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 garde Celsius. Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie mare. Condimenteaza puiul si pune-l cu pielea in jos in tigaie, in uleiul incins. Adauga jumatatile de lamai in tigaie si gateste pana cand pielea puiului devine aurie si crocanta. Transfera lamaile pe o tava de copt, inoarce puiul si continua sa gatesti pana cand devine auriu pe ambele parti. Transfera puiul in tava de copt, langa lamai. Incalzeste intr-o tigaie curata trei linguri de ulei, adauga cartofii dulci si gateste doua minute. Pune varza de Bruxelles si ceapa in tigaie, adauga sare si gateste cinci minute. Adauga usturoiul pisat, mustarul, mierea, sosul Worcestershire si sucul de la cele doua jumatati de lamaie din tava si amesteca pana la omogenizare.

Se toarna acest sos peste pui si se pune tava in cuptor, pana cand se fragezesc legumele. Se serveste cu rozmarin tocat.

Tava cu pui grecesc si cartofi

Ingrediente:

  • doua lingurite pudra de ceapa,
  • doua lingurite sare,
  • doua lingurite cimbru,
  • o lingurita piper negru,
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata,
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata,
  • 60 grame patrunjel proaspat tocat,
  • 3 lingurite frunze proaspete de oregano,
  • 60 grame ulei de masline,
  • 350 grame piept de pui,
  • 8 felii subtiri de lamaie,
  • 680 grame cartofi galbeni taiati in jumatate pe lungime,
  • 120 grame rosii tocate,
  • 120 grame masline Kalmata tocate,
  • 60 grame branza feta maruntita.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsiue. Amesteca pudra de ceapa, sarea, cimbrul, piperul scortisoara, nucsoara, doua linguri de patrunjel si doua lingurite de oregano intr-un miniprocesor alimentar. Adauga ulei si mixeaza din nou. Pune puiul si lamaia intr-o tava de copt si adauga peste pui 1/4 din amestecul de plante. Adauga si cartofii cu restul de amestec de plante. Gateste la cuptor timp de 30 de minute, pana cand pielea puiului este rumenita. Se serveste cu rosii, masline, feta si patrujel tocat.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.