Feluri principale

#preparate carne #carne #garnitura #retete

4 garnituri perfecte alaturi de preparatele din carne

Alegerea garniturii perfecte pentru preparatele din carne poate fi cu adevarat dificila, mai ales daca iti doresti ceva sanatos si gustos, ci nu clasicii cartofi prajiti sau la cuptor. Iata patru retete din care sa te inspiri pentru a-ti impresiona invitatii.

Varza de Bruxelles rumenita

Ingrediente:

Ai nevoie de 200 gr jumatati varza de Bruxelles, 2 cepe rosii taiate fideluta groasa, 2 lingurite ulei de masline, sare, piper, 4 lingurite unt nesarat, 1/3 cana felii de migdale, 1/4 cana stafide aurii, 2 lingurite suc de lamaie proaspat.

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Pune pe o foaie de copt varza de Bruxelles, ceapa, uleiul, 1/2 lingurita de sare si 1/4 lingurita de piper si da-le la cuptor pentru 20 - 25 de minute, pana cand legumele devin aurii maronii si se fragezesc. Se topeste untul intr-o tigaie. Se adauga migdalele si se prajesc amestecand continuu pana devin aurii. Se adauga stafidele, sucul de lamaie si 1/4 lingurita de sare. Dupa coacerea legumelor, se pun pe un platou si se stropesc cu amestecul de unt brun si migdale.

Dovlecel picant cu sos de cidru de mere

Ingrediente:

Ai nevoie de 2 lingurite zahar brun, 1/2 lingura coriandru, 1/4 lingura nucsoara proaspat rasa sau macinata, 2 dovlecei mici decojiti taiati in semiluna, 10 crengute de cimbru proaspat, 6 lingurite ulei de masline, 1 cana cidru de mere, 1 lingura otet de vin rosu, 1 lingura boabe de mustar, 1/4 cana frunze de patrunjel tocate, sare si piper pentru gust.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Intr-un bol mic amesteca zaharul, coriandrul, nucsoara si 1/2 lingurita sare si piper. Aseaza dovlecelul si cimbrul pe foaie de copt in tava. Presara ulei peste legume si jumatate din amestecul de condimente. Se pun la cuptor pentru 25 - 30 de minute, intorcandu-se o data pe partea cealalata. Se transfera pe un platou. Incalzeste cidrul intr-o cratita mica, micsoreaza focul si fierbe timp de 15 minute, pana scade lichidul. Intr-un bol mediu amesteca cidrul, otetul, mustarul, 2 linguri de ulei si 1/4 lingurita sare si piper. Pune apoi patrunjelul tocat si presara totul peste dovleceii de pe platou.

Morcovi copti, condimentati

Ingrediente:

Ai nevoie de 300 grame de morcovi subtiri curatati, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura paprika afumata, 1/2 lingura nucsoara macinata, sare, piper, 2 lingurite frunze proaspete oregano tocate, 2 lingurite unt nesarat topit, 1 lingura otet de vin rosu, fistic sarat tocat fin.

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Pe o foaie de copt aseaza morcovii stropiti cu ulei, paprika, nucsoara, 1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita pieper si oregano. Se dau la cuptor pentru 20 - 25 de minute pana devin maro aurii si fragezi. Se pun pe un platou, se stropesc cu unt si otet si se presara cu fistic.

Piure de cartofi si pastarnac

Ingrediente:

Ai nevoie de 3 cartofi medii decojiti si taiati cubulete, 3 bucati de pastarnac curatat si taiat bucati mici, sare, piper, 2 lamai, 1 1/2 cana lapte, 12 crengute de cimbru, 4 catei de usturoi zdrobiti, 4 lingurite unt nesarat.

Mod de preparare:

Pune cartofii si pastarnacul intr-o cratita la fiert. Cand a dat in clocot, adauga 1 lingurita de sare, redu focul si lasa sa fiarba inca 15 - 20 de minute. Cu cojitorul de legume, obtine 8 benzi de coaja de lamaie pe care le pui intr-o cratita mica. Adauga lapte, cimbru, usturoi si unt si pune la fiert. Dupa ce a dat in clocot, redu focul si continua fierberea inca 2 minute.

Scurge legumele, strecoara amestecul de lapte, il pui peste legume si fa-le piure. Adauga patru linguri suc de lamaie, sare si piper dupa gust si amesteca pana la omogenizare completa.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.