Feluri principale

# retete simple retete rapide #retete cina #retete paste #paste fainoase #paste

4 retete cu paste pe care trebuie sa le incerci cat mai curand

In cazul in care nu ai timp pentru a pregati o cina complexa, poti apela la retete rapide cu paste care sunt usor si rapid de preparat. Astfel in 15 - 40 de minute, in functie de reteta, te vei bucura de o cina savuroasa si satioasa. Iata patru retete cu paste pe care sa le incerci si tu.

Gnocchi su porumb dulce, rucola si sos de smantana

Ingrediente:

  • 500 grame porumb inghetat,
  • 450 grame gnocchi din cartofi,
  • 180 grame smantana,
  • 1 pachet crema de branza,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • praf de usturoi,
  • busuioc uscat sau oregano,
  • 1/4 lingurita piper negru,
  • 750 grame rucola,
  • fulgi de chilli (optional)

Mod de preparare:

Firebe gnocchi conform instructiunilor, adaugand porumbul in ultimele 5 minute de fiert. Pastreaza 120 grame din apa in care au fiert pastele si porumbul si arunca restul de apa. Intr-o cratita medie adauga smanana, branza, sarea, piperul, praful de usturoi, busuiocul uscat si pieperul. Gateste la foc mic timp de 10 minute si adauga apa pastrata mai devreme. Toarna sosul de smantana peste gnocchi si porumb, amesteca bine si apoi adauga si rucola. Pastele se servesc cu busuioc uscat si fulgi de chilli, dupa gust.

Paste cu rucola si rosii uscate

Ingrediente:

  • 6-8 cepe verzi medii, taiate felii,
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 250 grame rosii uscate, scurse si taiate fasii subtiri,
  • 250 grame salam genovez, taiat cubulete,
  • 120 grame vin alb sec,
  • 240 grame supa de pui,
  • 125 grame rucola (de preferat baby rucola),
  • 120 grame salata ricotta taiata,
  • 160 grame nuca tocata,
  • 2 linguri ierburi proaspete (patrunjel, oregano, maghiran si/sau cimbru),
  • sare,
  • 500 grame paste fierte si scurse.

Mod de preparare:

Intr-o tigaie mare amesteca ceapa, usturoiul si uleiul si gateste 4 minute la foc mic, pana se fragezesc. Adauga rosiile uscate si salamul si mai gateste un minut. Adauga vinul si adu totul la fierbere. Tine pe foc mic, neacoperit, timp de 3-4 minute sau pana se evapora tot vinul. Adauga supa de pui si continua sa fierbi neacoperit inca 1 - 2 minute sau pana scade usor. Adauga rucola, salata, ierburile proaspete, nuca si piperul si continua sa gatesti pana se inmoaie rucola. Daca vrei, poti condimenta cu sare. Serveste acest sos cu pastele fierte si rucola deasupra.

Paste primavera

Ingrediente:

  • 250 garme paste uscate,
  • 500 grame mixt legume congelate,
  • 125 grame crema de branza cu ceapa,
  • 120 grame lapte,
  • sare
  • piper negru
  • parmezan ras, dupa gust.

Mod de preparare:

Fierbe pastele in apa clocotita si usor sarata timp de patru minute. Adauga legumele congelate si mai fierbe inca cinci minute, sau pana cand legumele devin fragede. Scurge apa. Adauga crema de branza si gateste amestecand ocazional. Adauga laptele pentru a obtine consistenta dorita si condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se servesc cu parmezan presarat deasupra.

Paste cu lamaie si busuioc

Ingrediente:

  • 400 grame paste,
  • o cutie fasole alba scursa,
  • 1/2 lamaie,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • frunze busuioc proaspat

Mod de preparare:

Firebe pastele conform instructiunilor de pe pachet, adaugand boabele de fasole in ultimele doua minute de fierbere. Pastreaza 120 grame din apa si pune-o deoparte. Scurge pastele si fasolea.

Rade coaja de la lamaie o jumatate de lamaie. Incalzeste o lingura de ulei la foc mediu si adauga coaja de lamaie. Gateste un minut sau pana devine usor aurie. Adauga apoi busuiocul, doua linguri de ulei de masline, sucul de la jumatatea de lamaie, 1/2 lingurita de sare si 1/4 lingurita piper si amesteca pana obtii o compozitie omogena. Adauga pastele si amesteca bine. Adauga apa pastrata de la fiertul pastelor, treptat, pana obtii compozitia dorita. Nu trebuie sa o folosesti toata.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.