1. Conopida si varza de Bruxeless cu bacon
Reteta este pentru 10 portii si necesita timp de pregatire 30 minute si timp de coacere 20 minute.
Ingrediente: 2 kilograme de varza proaspata de Bruxelles taiata in felii subtiri, 1 kilogram conopida proaspata feliata subtire, 1/4 cala ulei de masline, 1 lingurita piper proaspat macinat, 1/2 lingurita de sare, 1 kilogram bacon taiat si prajit, 1/2 cana otet balsamic.
Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 375 grade. Intr-un bol mare amestecati varza de Bruxelles si conopida cu uleiul, sarea si piperul. Transferati totul intr-o tigaie de prajit si rumeniti-le 20 - 25 de minute pana legumele sunt fragede. Transferati-le intr-un bol si, inainte de servire adaugati bacon-ul si otetul balsamic.
2. Salata de branza Cottage si pere
Reteta este pentru 6 portii si necesita timp de pregatire 10 minute.
Ingrediente: 2 cani de branza Cottage grasime 2%, 2 pere medii tocate, 2 bucati de telina tocate, 1/3 de nuci pecan tocate, 1/2 lingurita de ghimbir macinat.
Mod de preparare: Intr-un bol mare combinati toate ingredientele. Se serveste rece.
3. Varza de Bruxelles cu afine si nuca
Reteta este pentru 4 portii si necesita timp de pregatire 20 de minute.
Ingrediente: 1/4 cana ulei de masline, 1 kilogram de varza proaspata de Bruxelles taiata in doua pe lungime, 1/2 cana afine uscate, 2 linguri apa, 1/3 cana nuci tocate, 2 linguri otet balsamic.
Mod de preparare: Intr-o tigaie mare incingeti uleiul la foc mediu. Puneti varza de Bruxelles in tigaie cu partea taiata in jos si rumeniti-o timp de 4 - 5 minute. Adaugati afinele si apa si tineti-le pe foc, acoperite, timp de 1 - 2 minute pana se fragezeste varza de Bruxelles. Adaugati si nucile si mai tineti pe foc pana se evapora complet apa. La final se pune si otetul.
4. Sfecla murata cu condimente
Reteta este pentru 4 borcane si necesita timp de pregatire 1h si 15 minute si timp de procesare 35 minute.
Ingrediente: 3 kilograme sfecla proaspata mica, 2 cani de zahar, 2 cani de apa, 2 cani otet de mere, 2 betisoare de scortisoara, 1 lingurita cuisoare intregi, 1 lingurita allspice
Mod de preparare: Spalati sfecla si taiati-o in cubulete. Puneti-o intr-o oala, acoperiti-o cu apa si dati in clocot. Acum reducem focul, acoperim oala si mai fierbem 25 - 35 de minute. Lasam sa se raceasca si scoatem sfecla din apa. O punem intr-o oala, adaugam zaharul, apa, otetul si condimentele (intr-o punga de panza pe care o vom scoate la final) si dam in clocot. Reducem focul, acoperim si mai fierbem inca 10 minute. Scoatem punga cu condimente. Punem sfecla in 4 borcane sterilizate si turnam cu atentie lichidul fierbinte. Punem capacele si fierbem borcanele la bain marie timp de 35 de minute. Se scot borcanele si se racesc.
Timpul de procesare este pentru 1.000 de metri sau mai putin. Pentru altitudini mai mari se va fierbe mai mult la bain marie.
Sursa foto: tasteofhome.com