Feluri principale

#retete simple #retete cina #cina #retete rapide

4 retete rapide perfecte pentru cina

Oricine adora o cina gustoasa, sanatoasa si calda, preparata in casa. Daca vrei sa renunti la mancarurile comandate sau cumparate pe fuga de la magazin, iata patru retete perfecte pentru o cina de rasfat.

1. Pui cu ardei gras si naut la coptor

Ingrediente:

  • 450 grame de naut din conserva
  • 450 grame de ardei grasi, dulci, mini
  • 2 lingurite sos harissa
  • 4 pulpe de pui intregi
  • sare
  • piper
  • coriandru proaspat sau patrunjel tocat, pentru servire

Preparare:

Preincalzeste cuptorul incalzit la 180 de grade Celsius. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adauga nautul, ardeiul, o lingura de ulei si asezoneaza cu sare si piper. Amesteca bine astfel incat uleiul sa se imprastie uniform pe toate legumele.

Apoi se freaca puiul cu harissa si o lingura de ulei si se adauga in tava, alaturi de naut si ardei. Introdu tava la cuptor si coace totul timp de aproximativ 25 de minute sau pana cand puiul devine aramiu la exterior si bine patruns in interior.

Cand este gata presara coriandru sau patrunjel pe deasupra si serveste totul imediat.

2. Somon BBQ cu varza de Bruxelles

Ingrediente:

  • 2 lingurite de zahar brun
  • 1 lingurita de usturoi pudra
  • 1 lingurita de ceapa pudra
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 600 grame de varza de Bruxelles
  • 1,5 kilograme file de somon
  • cepsoara

Preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius

Intr-un bol mic se adauga zaharul, ceapa pudra, usturoiul pudra, paprika, si 2 linguri de ulei de masline si se amesteca pana la omogenizare.

Se taie somonul in aproximativ 10 felii si se adauga sosul peste acesta.

Intre timp varza de Bruxelles se taie in jumatati si se asezoneaza cu sare, piper si o lingurita de ulei. Se amesteca bine si se da adauga intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor timp de 5 minute.

Apoi se scoate tava, se muta varza doar in jumatate din tava astfel incat in cealalta jumatate sa pui somonul. Asezoneaza somonul cu sare si da totul la cuptor timp de aproximativ 15 minute, pana cand somonul este bine patruns.

In momentul servirii se presara cepsoara pe deasupra.

3. Creveti si legume cu usturoi

Ingrediente:

  • 5 lingurite ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, dat prin razatoarea mica
  • 1 lingurita de fulgi de ardei iute
  • 1/2 legatura de patrunjel proaspat, tocat marunt
  • Sare kosher
  • Piper
  • 450 grame creveti decorticati
  • 2 cepe taiate wedges
  • 1 bucata de broccoli proaspat

Preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Intr-un bol incapator se adauga 3 linguritede ulei de masline, usturoiul, fulgii de ardei si patrunjelul si se asezoneaza cu sare si piper. Se amesteca bine apoi se adauga crevetii si se lasa la marinat in sosul obtinut.

Intre timp, intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga ceapa si broccolli taiat buchetele mici. Se asezoneaza cu uleiul ramas, sare si piper si se coc timp de 20 de minute.

Se scoate tava, se adauga crevetii si se amesteca usor. Se lasa totul la copt timp de inca 5 minute, sau pana cand crevetii devin rozalii.

4. Pui cu ardei in stil spaniol

Ingrediente:

  • 1 kg de pui taiat bucatele
  • 450 grame de ardei dulci
  • sare
  • piper
  • 100g de maioneza usoara
  • 1 catel de usturoi
  • ½ lingurita de paprika
  • Paine tip bagheta pentru servire

 Preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 75 grade Celsius.

Intr-un castron se adauga puiul, ardeii si se asezoneaza cu sare si piper. Se asaza apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se adauga in cuptor timp de 35 de minute, sau pana cand puiul este bine patruns.

Intre timp se amesteca maioneza, usturoiul si paprika. Se asezoneaza cu sare si piper daca este necesar.

Cand puiul este gata se serveste alaturi de felii de bagheta si sos de maioneza.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.