Feluri principale

# retete mezeluri #retete simple #retete #retete rapide

4 retete super delicioase si simple cu mezeluri

Apreciezi o mancare buna si esti un fan al artei culinare, dar nu ai timp sa prepari specialitati elaborate, care sa aiba nevoie de ore intregi in bucatarie si sa te solicite atunci cand ai atatea lucruri de facut si la job, si acasa. Ca sa te bucuri de deliciile gastronomice preferate, iti prezentam cateva retete super delicioase si simple, cu mezeluri de calitate, pe care poti sa le gatesti rapid, ca sa fii o super gazda in orice situatie:

Omleta cu kaiser si marar

Cand vrei un preparat consistent si sanatos, incearca reteta aceasta de omleta cu kaiser si marar, perfecta in orice anotimp, atat la mic dejun, cat si pentru pranz sau gustare.

Ai nevoie de 2 oua, kaizer de buna calitate, preparat dupa reteta traditionala, si o legatura de marar proaspat. Secretul consta in ordinea in care pui ingredientele in tigaia de teflon, pe care ai incalzit-o in prealabil si-ai picurat cativa stropi de ulei.

Pune mai intai feliile subtiri de kaiser si lasa-le sa prinda o culoare aurie. Intre timp bate ouale bine intr-un bol, cu ajutorul unui tel si adauga verdeata tocata marunt. Toarna amestecul peste feliile de kaiser si prajeste omleta cate 2 minute pe fiecare parte.

Serveste-o calda, alaturi de legume proaspete de sezon, ceapa verde sau muraturi in anotimpul rece.  

Rulouri cu sunca presata si legume

Acest aperitiv clasic continua sa placa tuturor, fie ca este servit la o masa festiva sau ca gustare intr-o zi obisnuita. Are avantajul ca se prepara rece, nu este nevoie sa dai drumul la aragaz, tot ceea ce ai de facut este sa asamblezi ingredientele.

Este important sa alegi sunca de calitate, cum este cea din gama de mezeluri de la producatorul local Batranu Sas. Astfel vei reusi sa tai felii subtiri dar rezistente, pe care sa le rulezi dupa ce le umpli cu crema de branza si cubulete de ardei gras de diferite culori (verde, galben, portocaliu, rosu), ca sa arate frumos in farfurie.

Au un gust delicios si pot fi servite pe platouri ornate cu salata verde, alaturi de masline, castraveciori murati taiati in rondele sau rosii cherry.

Frigarui de cartofi noi si salam la cuptor

O alta reteta simpla si rapida este sa combini cartofii noi cu salam de casa uscat, taiat feliute subtiri. Alege cativa cartofi mai mari pe care ii cureti de coaja, ii tai in rondele cu grosimea de 1 cm si ii pui pe betisoare de frigarui, alternand feliile de cartof cu cele de salam.

Condimenteaza frigaruile dupa gust, cu sare, piper, boia si pune-le in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Stropeste-le cu putin ulei si lasa-le sa se rumeneasca timp de 10-15 minute. Sunt delicioase in combinatie cu sos de iaurt rece.

Placinte cu crenvusti

Daca vrei sa prepari rapid un aperitiv cald incearca mini-placinte cu crenvusti. Ai nevoie de un pachet de aluat, pe care sa-l tai in bucati de 10 x 10 cm pe care le ungi cu mustar, apoi pui pe fiecare bucata o felie subtire de cascaval si cate un crenvusti.

Rulezi aluatul si asezi rulourile in tava de cuptor pe care ai pus o foaie de copt. Este recomandat sa ungi rulourile cu galbenus de ou, ca sa prinda o culoare frumoasa si sa se rumeneasca bine. Dupa un sfert de ora de copt, mini-placintele sunt gata de servire si merg de minune langa un pahar de bere rece sau o limonada cu menta.

Foloseste creativ mezelurile traditionale si include-le in preparate gustoase, ca sa te bucuri de gustul lor delicios la mese festive, in zilele obisnuite din timpul saptamanii sau la brunch-ul de duminca, alaturi de familie si prieteni.

Sursa foto: https://www.freepik.com/

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare