Feluri principale

# retete dovleac #halloween # retete halloween

5 retete delicioase cu dovleac

Daca e sfarsit de octombrie, e Halloween! Sarbatoarea de origine celtica, celebrata anual pe 31 octombrie, este o prescurtare a denumirii "All Hallows’ Evening". Chiar daca este considerata a fi cea mai infricosatoare noapte a anului, este si o sarbatoare a dovleacului, element nelipsit in preajma acestei zile.

 

Si pentru ca dovleacul nu este intalnit doar ca element decorativ, ci si in farfurie, foodpanda.ro, iti recomanda 5 preparate delicioase de toamna cu dovleac.

Supa crema de dovleac

Fina, cremoasa si delicioasa, supa de dovleac nu poate lipsi din lista preparatelor de toamna, iar abundenta dovleacului in perioada de Halloween este un motiv in plus pentru care acest fel de mancare trebuie sa-si faca loc pe masa gurmanzilor. Servita cu sau fara crutoane proaspat coapte, supa crema de dovleac poate fi o sursa bogata de nutrienti, atat de necesari in sezonul rece.

Dovleac copt cu scortisoara

Halloween-ul nu a fost niciodata mai gustos si aromat decat anul acesta! Proaspat scos din cuptor, asezonat cu zahar si scortisoara sau alte mirodenii preferate, dovleacul copt este gustarea perfecta pentru a trece cu bine de cea mai infricosatoare zi a anului. Dupa preferinte, acesta poate fi servit la fel de bine si cu miere deasupra.

Placinta cu dovleac

Ce-ar fi Halloween-ul fara traditionala prajitura cu dovleac? Legenda spune ca gospodinele din America au inventat acest preparat pentru a-i gasi o utilitate miezului de dovleac ramas in urma zilei de Halloween, cand cele mai multe decoratiuni sunt realizate cu ajutorul acestui element. Pentru un gust cat mai aromat, placinta poate fi asezonata cu diverse mirodenii, precum scortisoara, ghimbir, cardamom sau coaja de lamaie.

Dulceata de dovleac

Oricat de incarcata ar fi camara de dulceturi si gemuri, parca tot se mai gaseste loc si pentru dulceata de dovleac, care demonteaza orice mit conform caruia legumele nu ar fi potrivite pentru acest tip de preparat. Servita ca atare, sau in prajituri, poate transforma cea mai infricosatoare zi din an intr-una dulce si plina de arome.

Budinca de dovleac

Cine ar fi crezut ca miezul dovleacului prospat sculptat poate deveni un desert extrem de delicios, aromat si viu colorat? Simplu de pregatit, budinca de dovleac are mari sanse de a deveni desertul de toamna preferat atat de catre cei mici, cat si de catre cei mari. In plus, merge servita perfect cu frisca sau scortisoara!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului