Feluri principale

#mancaruri mexicane #retete mexicane #mexic

6 preparate specifice bucatariei mexicane pe care sa le incerci de Ziua Nationala a Mexicului

Astazi, de Ziua Nationala a Mexicului, foodpanda, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, iti recomanda sase preparate culinare care te vor introduce intr-o lume plina de condimente si arome specifice bucatariei mexicane. Cu o istorie indelungata, care a parcurs civilizatii si epoci incarcate de evenimente care si-au lasat amprenta asupra sa, bucataria mexicana este in prezent una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate bucatarii din intreaga lume, mai ales de pasionatii de mancaruri picante.

 

Celebrul sos mexican guacamole preparat din avocado, alaturi de ceapa, ardei gras, coriandru si suc de lamaie, face echipa perfecta cu o portie de nachos crocanti din faina de malai, fiind o optiune ideala pentru un aperitiv sau ca o gustare. Daca esti din Baia Mare le poti comanda de la restaurantul Mamasita Mexican American Grill.

Una dintre cele mai cunoscute retete culinare asociate bucatariei mexicane este tacos, un preparat extrem de gustos, care consta intr-o tortilla de porumb si un amestec de legume, condimente si diferite tipuri de carne. In functie de preferintele tale gastronomice, poti alege de la restaurantul Chido Mexican Kitchen din Iasi, tacos cu pui, vita, creveti, vegetarian sau vegan.

Un alt preparat traditional mexican pe care trebuie sa il incerci cu aceasta ocazie este burrito, a carui forma seamana cu binecunoscuta shaorma, insa ingredientele sunt destul de diferite. Daca esti din Cluj, poti savura un Burrito cu chili con carne, orez Basmati, cascaval, sos de fasole, rosii, salata Iceberg si tortilla de casa, pregatit de restaurantul Pokka Bistro.

Vestita quesadilla nu mai are nevoie de nicio prezentare atunci cand vorbim de preparate specifice bucatariei mexicane. Extrem de versatila, Venduras Quesadilla preparata din pasta de fasole neagra, legume prajite, nelipsitul cascaval si servita alaturi de sosul de salsa de restaurantul Taqueria Mexicana din Brasov, este ideala pentru orice moment al zilei.

Enchilada este un preparat traditional mexican al carui nume tradus - acoperit cu sos iute, sugereaza instant aroma sa puternic condimentata. In prezent, exista numeroase versiuni ale acestei retete, insa poti incerca o versiune cu totul speciala de la restaurantul Taqueria El Torito din Bucuresti, Enchilada de pollo con mole, pregatita cu tortilla de porumb, carne de pui, orez si picantul sos mole cu ciocolata.

Foarte iubit de mexicani, fajita este un preparat cu o lunga existenta in gastronomia mexicana, care te va cuceri cu siguranta cu amestecul sau de gusturi. Preparat cu carne de pui, ardei verde si rosu copt, branzeturi, porumb, sos dulce sau picant si lipie, te poti bucura de un Fajito Pollo de la restaurantul Mexican Food din Sibiu.       

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete