Feluri principale

#gratar perfect #mititei #mici #gratar #1 mai

6 trucuri esentiale pentru un gratar ca la carte

De 1 Mai, gratarele sfaraie la foc continuu. Peste 1,5 tone de mici vor fi perpeliti la jar in aceasta zi si probabil cam tot atatea kilograme de carne. Tocmai de aceea iti vom dezvalui cateva trucuri pentru a obtine un gratar delicios:
  1. Condimenteaza bine carnea.
  2. Curata cu atentie gratarul de resturile ramase de la cel precedent.
  3. Incinge-l bine si freaca-l cu o jumatate de cartof pentru a preveni lipirea carnii.
  4. Primele pe gratar se pun intotdeauna carnurile cele mai putin procesate: cotlete, ceafa, pulpe, piept. Abia la final pui micii, carnatii sau frigaruile.
  5. Nu deranja carnea. Las-o sa se faca fara sa o intorci de pe o parte pe alta la fiecare 5 secunde si fara sa o presezi pe gratar, fiindca ii pierzi tot sucul.
  6. Atentie la timp! Chiar si dupa ce ai luat-o de pe gratar, carnea continua sa se gateasca.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare