Piersicile
Piersicile la gratar sunt un desert minunat. Gustul acestor fructe devine si mai intens datorita fumului de gratar si zaharului care se caramelizeaza pe foc. Poti sa mananci piersicile la gratar alaturi de inghetata de vanilie, pe care sa o decorezi si cu cateva felii de piersica proaspata si cateva nuci.
Avocado
In cazul in care pana acum ai consumat avocado simplu sau in guacamole, incearca-l si la gratar. Avocado la gratar se prepara foarte simplu: taie-l in doua, presara putin ulei de masline, sare si piper si asaza-l cu partea taiata, pe foc nu foarte incins, timp de 10 minute. Avocado la gratar are o textura fina, asemanatoare cu cea a untului. Dupa ce este gata, poti manca avocado facut pe gratar cu putin suc de lamaie.
Pepene galben
Pepenele galben la gratar este una dintre cele mai inedite tratatii pe care le poti incerca, vara, cand acestia sunt copti si dulci. Inainte sa pui pepenele pe gratar, curata-l bine de coaja si de seminte si presara ulei. Pepenele galben se taie in felii groase cand vrei sa il pui pe gratar. Cand este gata, mananca pepenele galben cu Prosciutto.
Castraveti
Castravetii nu se pun doar in salatele de vara, ci se pot frige pe gratar pentru a fi o excelenta garnitura langa peste, pui sau carne de miel. Pregateste castravetii pentru gratar, condimentandu-i cu ierburile aromatice care sunt pe gustul tau, stropiti cu putin ulei de masline si suc de lamaie.
Salata verde
Salata verde la gratar este un mod inedit de a pregati ceva delicios si cu putine calorii. Pentru a o pune la fript, taie salata in doua, pe mijloc, presara putin ulei si las-o pe foc pana cand incepe sa arate precum bucatile de carne la gratar. Salata fripta pe gratar are o textura crocanta si aroma de unt.
Conopida
Conopida este o legume sanatoasa si o sursa importanta de fibre. Pentru a face conopida la gratar, alege cea mai mare capatana pe care o gasesti la piata. Taie felii mici pornind din afara spre mijlocul conopidei, apoi presara ulei de cocos, paprika pentru culoare si chimen pentru o aroma deosebita. Cand faci conopida la gratar, tine cont si lasa-o mai mult pe foc decat lasi, de obicei, alte legume.
Pepene
Amatorii de gratar si nu numai, nu ar trebui sa rateze sa savureze un pepene fript in aceasta vara. Caldura, fumul si un praf de sare vor face ca pepenele rosu la gratar sa fie delicios si sa se topeasca pur si simplu in gura. Taie feliile de pepene, pune peste acestea ulei de masline, ceapa tocata, sare si piper, apoi pune-le pe gratar cate 5 minute pe o parte, pana cand incep sa se caramelizeze.