Feluri principale

# retete aperitiv # cartofi la cuptor # retete cartofi #cartofi prajiti

Altfel de cartofi prajiti! Mai sanatosi si mai gustosi, gata in cateva minute

Daca te-ai plictisit de clasicii cartofi prajiti, trebuie sa incerci aceasta reteta extrem de simpla, dar uimitor de delicioasa. Se prepara rapid si pot reprezenta un aperitiv perfect pentru tine si invitatii la masa.

Ingrediente cartofi la cuptor

  • cativa cartofi dati prin razatoare; 
  • sare si piper dupa gust; 
  • o cutie de 304 grame de crema de supa de pui (putem folosi si supa obisnuita);
  • 450 de grame de smantana; 
  • 1/2 cana de unt topit; 
  • 1/2 cana de ceapa tocata; 
  • cascaval ras.

Cum se prepara cartofii la cuptor 

Modul de preparare este foarte simplu: dai cartofii prin razatoare, apoi ii pui intr-o tava intinsa. Amesteci supa de pui cu smantana, untul topit si ceapa maruntita. Totul se pune peste cartofi. 

La final presaram cascavalul ras. Se coc la cuptor 45-55 de minute la 170 de grade Celsius.

Cum se se servesc cartofii la cuptor

Ii poti servi cu putina smantana proaspata alaturi, cu o salata de rosii racoroasa sau ca si garnitura la friptura. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului