Anghinarea la gratar este usor de preparat, foarte gustoasa si aromata. Este ideala pentru mesele in familie sau iesirile la iarba verde.
Ingrediente pentru anghinare la gratar
- 4 anghinare;
- 1 lamaie taiata in sferturi;
- 70 ml ulei de masline;
- rozmarin;
- oregano;
- cimbru;
- sare;
- piper.
Cum se prepara anghinarea la gratar
Intr-un bol amesteca ierburile cu uleiul de masline. Taie anghinarea in jumatati si unge cu sucul de lamaie.
Intr-o cratita incalzeste apa cu sare. Cand a fiert, adauga anghinarea si lasa la fiert timp de 20 de minute.
Incinge gratarul. Scoate anghinarea din apa, scurge bine si adauga in bolul cu ulei si condimente. Asezoneaza cu sare si piper. Aseaza apoi pe gratar si lasa timp de 5 minute pe fiecare parte.
Cum se serveste anghinarea la gratar
Anghinarea la gratar se serveste stropita cu suc de lamaie. Se mai poate servi si cu maioneza, sos aioli sau remoulade.