Ingrediente pentru anghinarele pane
- 4 bucati anghinare
- 2 lamai
- 2 oua
- faina cat cuprinde
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Cum se prepara anghinarele pane
Curata anghinarele si pune-le intr-un castron cu apa si sucul de la o lamaie, pentru a evita oxidarea acestora. Scurge-le apoi foarte bine si taie-le felii pe lung.
Intre timp pune intr-o farfurie incapatoare un strat gros de faina.
Intr-o alta farfurie bate albusurile spuma, pe jumatate, apoi adauga galbenusurile si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Da fiecare felie de anghinara prin faina apoi prin amestecul de ou. Prajeste feliile de anghinare in baie de ulei incins.
Cum se servesc anghinarele pane
Serveste anghinarele cu o salata de ardei iute si paine proaspata de casa. Merg perfect alaturi de o palinca.
Sursa foto: theginatnolancreek.com