Feluri principale

#retete crab #tarte crab #tarte picante #tarte picante crab

Aperitiv sofisticat irezistibil: tarte picante cu carne de crab

Zilele festive din urmatoarea perioada au nevoie de un aperitiv sofisticat, asa cum sunt tartele picante cu carne de crab. Odata savurate, vor deveni atractia tuturor festinurilor in familie.

Ingrediente pentru tarte picante cu carne de crab

  • 500 grame aluat clasic de biscuiti
  • 250 grame crema de branza fina
  • 170 grame carne de crab
  • 2 linguri maioneza
  • 2 linguri parmezan ras
  • 70 grame branza Cheddar
  • 2 linguri ceapa verde taiata fin
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 1 lingurita paprika iute

Cum se prepara tartele picante cu carne de crab

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade si unge cu spray de copt (sau ulei) 12 forme mici pentru tarte. Ia aluatul pentru biscuiti (preparat in casa, preferabil), rupe bucati mici din el si intinde-le bine pe peretii formelor, apoi lasa-le sa se odihneasca.

Intr-un bol mare, amesteca bine crema de branza, carnea de crab si maioneza, apoi adauga parmezanul, branza Cheddar, ceapa verde si sosul Worcestershire. Cu o lingura mare, adauga compozitia in formele de tarte si garniseste-le cu paprika iute.

Coace tartele la cuptor timp de 15-20 de minute, pana prin o culoare incantatoare de maroniu deschis.

Cum se servesc tartele picante cu carne de crab

Un pahar de vin de calitate trebuie sa insoteasca un aperitiv sofisticat. Serveste tartele picante cu carne de crab impreuna cu un vin alb demisec, Pinot gris sau Riesling italian.

Sursa foto: privatekitchenjourney.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului