Feluri principale

#chiftele perfecte #secret preparare chiftele #retete chiftele #chiftele

Asa poti face chiftele perfecte! Moi in interior, crocante la exterior

Chiftelele sunt adorate de toata lumea. Insa prepararea lor nu este atat de simpla precum pare. Daca vrei sa obtii acea textura perfecta, cu o crusta crocanta la exterior, dar moi in interior, trebuie sa stii un truc pe care bucatarii cu experienta il aplica mereu. 

Totul incepe cu prepararea compozitiei chiftelelor. Indiferent de tipul de carne folosit si de mirodenii, este important ca in compozitie sa adaugi sosuri (precum sosul de rosii, de exemplu), sau orice alte sosuri naturale preferi. Acestea nu vor da doar un gust placut ci le vor ajuta sa devina suculente in interior. In lipsa acestuia, chiftelele vor deveni uscate si tari.

Trucuri pentru a face chiftelele moi

De asemenea, carnea trebuie sa aiba si grasime. Aceasta ii da nu doar o textura mai placuta, mai moale, ci si un gust mai bun. Totodata este indicat sa cumperi carne proaspata, pe care sa o toci acasa. In acest fel te asiguri ca aceasta este proaspata si stii exact ce contine. Aceasta va influenta textura chiftelelor, prin urmare este important sa fie proaspata si sa contina si grasime.

In plus, pentru ca chiftelele sa fie pufoase trebuie sa adaugi in compozitia acestora miez de paine inmuiat in lapte, apoi scurs bine. Iar cand vine vorba despre adaugarea condimentelor, este important sa nu adaugi multa sare. Aceasta trebuie pusa in cantitati mici, deoarece in caz contrar, va duce la eliminarea sucurilor din carne si la obtinerea unor chiftele fade.

Chiftelele trebuie formate in mana. Ideal este sa le faci sub forme de bilute, nu plate si sa le prajesti in baie de ulei. Inainte de a le pune la prajit trebuie sa le treci prin faina sau prin pesmet. Pentru a prinde crusta la suprafata si pentru a impiedica sucurile din interior sa se piarda, uleiul trebuie sa fie bine incins si sa acopere complet chiftelele. In acest fel, la suprafata vor prinde rapid o crusta care va impiedica sucurile sa se piarda. Crusta va deveni crocanta pana cand chiftelele sunt gatite, iar interiorul va ramane moale, suculent. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului