Feluri principale

#carrefour #Boeuf Bourgouignonne #retete Carrefour

Boeuf Bourgouignonne

Boeuf Bourgouignonne

Ingrediente

  • 800 g Cuburi de manzat
  • 500 ml Vin rosu
  • 5 g Cimbru Carrefour
  • Foi de dafin
  • 200 g Ceapa
  • 150 g Praz
  • 200 g Morcovi
  • 400 g Ciuperci Carrefour
  • 100 g Sparanghel
  • 100 g Bacon feliat Carrefour
  • 100 ml Ulei de masline Carrefour
  • 100 g Unt Carrefour

 

Mod de preparare Boeuf Bourgouignonne

Reteta clasica de Boeuf Bourgouignonne presupune ca toate ingredientele sa fie gatite in aceeasi oala. Carrefour va propune o alta abordare: gatiti carnea intr-un vas, iar legumele in altul. Asta va ajuta si la designul farfuriei.

Cuburile de manzat se lasa peste noapte in frigider la marinat cu vin rosu, cimbru, foi de dafin si o jumatate de ceapa.

Dupa ce carnea a stat la marinat, se strecoara si se lasa la scurs. Cuburile de carne se prajesc in unt pana se rumenesc la suprafata, dupa care se toarna marinata de vin in care a stat carnea peste noapte, impreuna cu jumatate din cantitatea de morcovi si de praz. Se lasa la fiert in jur de 3 ore, la foc mic si acoperit cu un capac.

Dupa 3 ore se indeparteaza capacul si se scoate carnea pe o farfurie, iar sosul cu legume rezultat se toaca la blender si se adauga foarte putina apa, atat cat sa fluidizeze amestecul. Acest sos se pune intr-o craticioara si se amesteca cu o lingurita de zahar care sa ii dea consistenta si un plus de savoare.

Legumele ramase se taie cuburi mari si se trag in tigaie cu unt si ulei de masline, la care adaugati jumatate de polonic de apa, iar in momentul in care sparanghelul si ciupercile sunt gatite, puteti opri focul.

Baconul feliat se aseaza pe o farfurie si il rumeniti fie in cuptorul cu microunde, fie in tigaie fara ulei, si il lasati sa se caramelizeze pe ambele parti. Cand este gata, il puneti pe o farfurie cu servetel.

Cand sosul este gata si are o textura apropiata de cea a mierii, luati tigaia de pe foc.

Montajul puteti sa il faceti intr-o farfurie adanca astfel: la bază se pune sosul de vin, dupa care asezati legumele, carnea si baconul crocant! Putină verdeata deasupra si gata!

Carrefour va ureaza pofta buna!

 




  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele