Feluri principale

#aperitiv somon #briose cu somon #aperitive #briose

Briose cu somon, un aperitiv de exceptie

Sunt delicioase si ti se topesc in gura! Incearca si tu aceasta reteta divina de briose cu somon. Sunt gata in 30 de minute si nu trebuie sa stai prea mult in bucatari. In plus sunt ideale cand ai invitati la masa.

Ingrediente pentru briosele cu somon

  • 200g faina
  • 100g parmezan rasfatului
  • 200g file de somon afumat
  • 2 oua mari
  • 1 pahar iaurt grecesc (10% grasime)
  • 6 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de unt
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper

Cum se prepara briosele cu somon

Intr-un bol adauga faina, sarea, praful de copt si parmezanul si amesteca bine.

Intr-un alt bol, pentru mixer, adauga ouale si bate-le bine pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza apoi iaurtul si laptele. Asezoneaza cu piper dupa gust.

Taie somonul bucatele mici si adauga-l peste continutul umed. Adauga si mararul taiat si amesteca bine. La final adauga untul topit, dar nu fierbinte, deoarece oul se va inchega.

Toarna compozitia obtinuta peste cea de faina si amesteca cu ajutorul unei spatule.

Adauga aluatul in formele pentru briose, tapetate cu hartie speciala si coace-le la cuptorul incins la 180oC timp de 25 de minute sau pana cand sunt bine patrunse.

Cum se servesc briosele cu somon

Briosele cu somon pot fi servite atat reci cat si calde. Merg de minnune alaturi de alte aperitive si sunt ideale pentru pachetul de la serviciu.

Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare