Feluri principale

#cotlete de porc #Gordon Ramsay #bucatari celebri #salata calda de mere

VIDEO Bucatari celebri: Gordon Ramsay - cotlete de porc cu salata calda de mere si radicchio, pentru sarbatori in familie

Sarbatorile de iarna sunt un moment numai bun pentru a-ti invita prietenii si rudele in vizita, iar ca o gazda buna, stii ca trebuie sa-ti intampini musafirii cu preparate alese. In episodul de astazi al serialului "Bucatari celebri", iti aratam reteta lui chef Gordon Ramsay pentru o masa copioasa de sarbatori: cotlete de porc cu salata calda de mere si radicchio.


Cine este Gordon Ramsay

Gordon Ramsay este un bucatar britanic, de origine scotiana, devenit celebru nu doar pentru retetele sale spectaculoase, ci si pentru temperamentul sau coleric si implicarea in diverse proiecte umanitare si emisiuni de televiziune speciale: "Gordon's Great Escape", "The F Word Gordon Ramsay: Cookalong Live", "Ramsay's Kitchen Nightmares".

Detine restaurante in sapte tari, are 13 stele Michelin si a scris peste 20 de carti de bucate.

Citeste si: Bucatari celebri - Gordon Ramsay. Invata sa prepari o friptura de vita Wellington savuroasa


Cotlete de porc cu salata calda de mere si radicchio



Ingrediente

  • 4 cotlete de porc de aproximativ 200 g fiecare
  • 3 catei mari de usturoi
  • 40 g unt
  • cateva frunze de salvie
  • 100 ml vin Marsala
  • 10-12 linguri ulei de masline
  • 3 mere
  • 2 capatani de radicchio
  • otet din cidru de mere
  • sare, piper, cimbru


Mod de preparare

Cu un cutit bine ascutit sau un foarfece de bucatarie, taie vertical grasimea din jurul cotletelor de porc. In acest fel, previi incovoierea carnii in timpul gatirii. Asezoneaza cotletele cu sare si piper, incinge ulei de masline intr-o tigaie si prajeste-le pe toate partile pana cand se rumenesc frumos. In timpul prajirii, adauga 3 catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului, 40 g unt si frunze de salvie.

Cand cotletele sunt gata, scurge uleiul din tigaie si adauga in locul lui vin Marsala, pentru a glazura carnea frageda. Asaza cotletele pe un platou.

Taie merele pe jumatate, apoi in felii subtiri. Ia capatanile de radicchio, taie-le pe jumatate, apoi feliaza-le. Intr-o tigaie curata, incinge 2 linguri de ulei de masline, apoi adauga merele. Asezoneaza-le cu sare, piper si cimbru. Adauga radicchio peste mere si otet din cidru de mere, amesteca salata si asaz-o pe platou, langa cotletele de porc.

Citeste si: Bucatari celebri - Gordon Ramsay. Prepara un mousse de ciocolata in doar 4 minute




Sursa foto: lapetitepistache.wordpress.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.