Feluri principale

#Gordon Ramsay #retete Gordon Ramsay #fasole # piept de rata #rata caramelizata #garnitura de fasole

Bucatari celebri: Gordon Ramsay - Piept de rata caramelizat cu garnitura de fasole verde si alune

Serialul "Bucatari celebri", initiat de Acasa.ro, isi doreste sa devina sursa ta de inspiratie pentru prepararea bunatatilor de sarbatori. In episodul de astazi, iti oferim o alternativa la carnea de porc, atat de consumata in acest sezon, si te ispitim cu un preparat pe baza de rata, preluat direct din bucataria celebrului si extravagantului Gordon Ramsay. Prepara cel mai delicios piept de rata caramelizat cu garnitura de fasole verde si alune!

Piept de rata caramelizat cu garnitura de fasole verde si alune

Ingrediente:

  • 4 bucati piept de rata (175 g fiecare)
  • 1/2 linguri de miere
  • 2 linguri de sos de soia negru
  • amestec cinci condimente chinezesti
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • 200 g fasole verde
  • 85 g alune prajite si maruntite
  • 100 ml ulei de alune
  • 200 ml ulei de masline
  • 100 ml otet de sherry

Mod de preparare:

Cresteaza pielea pieptului de rata in romburi. Asezoneaza bine carnea cu sare, piper si acopera suprafetele bucatilor cu amestecul din cinci arome chinezesti. Pune bucatile la prajit intr-o tigaie incinsa, cu pielea in jos, la foc mic. Las-o la prajit cam 8-10 minute. Apoi, da focul mai mare si lasa carnea pana pielea se face crocanta. Intoarce carnea pe partea cealalta si mai las-o la prajit cam 3-4 minute. Inainte ca rata sa fie prajita, toarna mierea si sosul de soia si lasa tigaia pe foc pana cand sosul format scade si carnea se caramelizeaza. Scoate carnea si imbrac-o in folie, timp de 5-10 minute.

Incepe sa prepari garnitura si salata. Pune fasolea la fiert si intre timp, prepara dressingul amestecand uleiul de masline, uleiul de alune si otetul. Scurge fasolea fiarta si toarna dressingul peste ea, apoi adauga alunele maruntite.

Asaza fasolea pe mijlocul unui platou si pune deasupra pieptul taiat felii. Prajeste cateva alune in sosul caramelizat ramas in tigaia in care ai preparat pieptul si asaza-le apoi pe deasupra carnii.

Cine este Gordon Ramsay?

Gordon Ramsay este un bucatar britanic, de origine scotiana, devenit celebru nu doar pentru retetele sale spectaculoase, ci si pentru temperamentul sau coleric si implicarea in diverse proiecte umanitare si emisiuni de televiziune speciale: "Gordon's Great Escape", "The F Word Gordon Ramsay: Cookalong Live", "Ramsay's Kitchen Nightmares". Detine restaurante in sapte tari, are 13 stele Michelin si a scris peste 20 de carti de bucate.

Sursa foto: oinetcafe.hu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare