Feluri principale

#cartofi dulci #Gordon Ramsay #bucatari celebri #cotlete de porc #cotlete de porc picante

Bucatari celebri: Gordon Ramsay te invata sa prepari cotlete de porc picante cu cartofi dulci zdrobiti

Daca porcul reprezinta, pentru tine, cea mai gustoasa "leguma", asa cum spune o vorba din popor, atunci poti incerca, in acest weekend, o reteta delicioasa propusa de Acasa.ro, care continua serialul "Bucatari celebri" cu maiestria culinara a extravagantului chef britanic, Gordon Ramsay. Bucatarul transforma carnea de porc intr-o delicatesa si iti face o propunere de nerefuzat - cotlete de porc picante cu cartofi dulci zdrobiti - un preparat simplu de facut si "rasfatat" cu o sumedenie de condimente si ierburi aromatice delicioase.

Cotlete picante de porc cu cartofi dulci zdrobiti

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc, cu tot cu os;
  • 3 cartofi dulci mari;
  • 1 lingurita pudra chili;
  • 1 lingura paprika dulce;
  • 3 linguri ulei de masline;
  • cateva fire de cimbru;
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt;
  • 5-6 stelute de anason;
  • 1 lingura seminte de coriandru, usor zdrobite;
  • supa de pasare;
  • 1 salota, curatata si tocata;
  • 4-5 frunze de salvie, tocate.

Mod de preparare:

Pregateste marinata pentru asezonarea cotletelor, amestecand intr-un bol mic pudra de chili, paprika, putina sare, piper, ulei de masline, cimbru, usturoi, seminte de coriandru si anason. Unge cu o pnesula cotletele de porc, acopera-le cu folie de plastic si lasa-le la frigider peste noapte sau cel putin o ora, sa se marineze.

Incinge o tigaie cu putin ulei de masline si prajeste cotletele marinate, pana cand devin aurii, apoi transfera-le intr-o tava si bag-o la cuptor, neacoperita, aproximativ 15 minute, la 180 de grade Celsius.

Intre timp, curata cartofii si taie-i cubulete, pune-i intr-o oala si acopera-i cu supa de pasare. Pune cartofii la fiert, cam 7-8 minute sau pana cand se fierb bine. Strecoara-i sub jet de apa rece si apoi zdrobeste-i cu furculita intr-un castron.

Pune salota intr-o tigaie cu ulei, pe foc, si adauga si putin usturoi zdrobit peste ea. Amesteca ingredientele pe foc, pana cand se caramelizeaza, apoi adauga-le peste cartofii dulci zdrobiti si amesteca bine. Pune oala cu cartofi si salota pe foc, timp de 5-6 minute, amestecand continuu, iar la final, adauga salvia si coriandrul.

Aranjeaza frumos piureul obtinut pe un platou, iar deasupra, asaza cotletele calde.

Cum se serveste?

Cotletele picante de porc cu cartofi dulci se servesc alaturi de o salata din frunze de papadie sau de baby spinach.



Sursa foto: gordonistheramsay.tumblr.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.