Feluri principale

#vita #jamie oliver #Carpaccio #bucatari celebri #fasole marinata

Bucatari celebri - Jamie Oliver - Carpaccio de vita cu salata de fasole marinata

Serialul "Bucatari celebri", initiat de site-ul Acasa.ro, iti prezinta cele mai savuroase si interesante preparate, pregatite de mainile pricepute ale celor mai celebri bucatari ai lumii. Astazi, iti propunem o reteta decadenta de toamna, preparata de extravagantul Jamie Oliver, perfecta pentru un weekend racoros si musafiri nepoftiti la masa: Carpaccio de vita cu salata de fasole marinata!


Cine este Jamie Oliver?

Jamie Oliver a aparut pentru prima oara la televiziune intr-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o importanta companie de televiziune si invitat sa fie protagonistul primei serii din "Naked Chef" (Bucatarul dezbracat). Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume.

In paralel cu emisiunea TV, care apoi s-a numit "Oliver's Twist", Jamie a scris mai multe carti: "The Naked Chef", "The Naked Chef Takes Off", "Happy Days" si "Jamie's Kitchen". A mai scris, de asemenea, "La masa cu Jamie" si "Cu Jamie prin Italia".


Carpaccio de vita cu salata de fasole marinata



Aceasta reteta delicioasa de vita este extrasa din cartea bucatarului britanic "Jamie at home" si este o incantare chiar si pentru cele mai mofturoase simturi si papile gustative.

Ingrediente:
 

  • sare de mare;
  • piper macinat;
  • 250 g de fasole verde;
  • 500 g muschi de vita;
  • cateva ramurele de cimbru proaspat;
  • ulei de masline.

Pentru marinada:

  • 2 cepe mici sau 1/2 ceapa rosie;
  • 1 mana de ierburi aromatice proaspete (hasmatuchi, patrunjel, tarhon)
  • 1 lingura de mustar Dijon;
  • 1 1/2 linguri otet din vin alb;
  • ulei de masline extravirgin.



Mod de preparare:

Pune o oala cu apa si sare pe foc si adauga fasolea verde la fiert, aproximativ 5-7 minute.

Intre timp, prepara marinata intr-un bol. Toaca ceapa marunt, amestec-o cu mustarul, otetul, ierburile aromatice si 4 linguri de ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper, dupa gust, apoi adauga fasolea fiarta si bine scursa de apa.

Pune bucata intreaga de muschi pe un tocator si asezoneaz-o cu sare, piper si putin ulei de masline, pe toate partile. Pprajeste-o apoi intr-o tigaie bine incinsa, maximum 1 minut, intorcand-o frecvent de pe o parte pe alta. Taie muschiul felii subtiri si aranjeaza-le pe un platou. Pune deasupra salata de fasole marinata.


Sursa foto: Kalaeva.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.