Feluri principale

#jamie oliver # coaste de porc #bucatari celebri #coaste picante

Bucatari celebri - Jamie Oliver - Coaste picante de porc, perfecte pentru zilele reci de toamna

Acasa.ro te invita sa urmaresti un serial delicios de savuros, in care descoperi, saptamanal, retete si preparate cu semnatura si gustul personalizat al unora dintre cei mai celebri bucatari ai lumii. Inspirati de inceputul mohorat de toamna si de vremea din ce in ce mai rece de afara, am "cotrobait" bine printre cele mai de succes retete ale lui Jamie Oliver si am selectat un preparat gustos si savuros, perfect asortat cu acest anotimp mofturos: coaste picante de porc!


Cine este Jamie Oliver?

Jamie Oliver a aparut pentru prima oara la televiziune intr-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o importanta companie de televiziune si invitat sa fie protagonistul primei serii din "Naked Chef" (Bucatarul dezbracat). Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume.

In paralel cu emisiunea TV, care apoi s-a numit "Oliver's Twist", Jamie a scris mai multe carti: "The Naked Chef", "The Naked Chef Takes Off", "Happy Days" si "Jamie's Kitchen". A mai scris, de asemenea, "La masa cu Jamie" si "Cu Jamie prin Italia".


Coaste picante de porc, reteta de toamna care te face sa te lingi pe degete

Jamie a gatit aceasta reteta savuroasa intr-una din emisiunile sale, "Oliver's Twist", atunci cand l-a avut ca invitat pe actorul si prietenul lui, Steve Hartley, un bine-cunoscut actor de televiziune. Poti urmari intreaga emisiune mai jos.


Ingrediente

  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 ardei chili tocati marunt
  • 2 lingurite de paprika afumata
  • 1/2 lingurita de fulgi de chili
  • 4 linguri de ulei de masline
  • coaste de porc
  • suc si coaja de la o portocala
  • suc si coaja de la o lamaie
  • 2 linguri de miere
  • sare de mare
  • piper macinat



Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Incepe sa prepari marinada pentru coaste, amestecand usturoiul cu celelalte condimente - paprika, ardei chili, fulgi de chili, sare, piper. Tavaleste bine bucatelele de coaste prin marinada, asaza-le intr-o tava de friptura, acopera-le cu folie de aluminiu, si baga-le la cuptor, timp de 20 de minute.

Separat, amesteca intr-un bol sucul si zeama de la lamaie si portocala cu mierea. Scoate coastele din cuptor, indeparteaza folia, unge fiecare coasta cu pensula, cu amestecul din miere, lamaie si portocala, si baga-le din nou, la cuptor, la 190 de grade Celsius, timp de 25 de minute, ungandu-le ocazional cu sosul de citrice care ti-a ramas.


 

Sursa foto: larepublica.net

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.