Linguini cu herring in stil mediteranean
Ingrediente:
- 500 g linguini (spaghete)
- 4 file-uri de herring de 40 g fiecare
- 1 lamaie
- sare
- 2 catei de usturoi, curatati si feliati
- 1 lingura de capere
- 1 ardei iute rosu (chili) mic, proaspat, tocat feliat subtire
- 1 legatura de patrunjel (frunzele tocate separat de tulpini)
- 1 mana de rosii cherry, taiate sferturi
- 1 cubulet de unt (optional)
- ulei de masline
Mod de preparare:
Pune pastele la fiert in apa clocotinda cu sare. Respecta timpul de fierbere inscris pe ambalaj, astfel incat sa-ti iasa al dente.
Pune o tigaie cu putin ulei de masline pe foc, iar dupa cateva secunde adauga usturoiul, ardeiul feliat, caperele si tulpinile de patrunjel. Lasa-le pe foc cateva minute, iar intre timp, taie fileurile de herring in fasii de 2-2.5 cm grosime si adauga-le in tigaie. Lasa pestele pe foc 2 minute (nu te ingrijora daca incepe sa se rupa) si la sfarsit, adauga rosiile si sucul de la lamaie.
Scurge linguini de apa in strecuratoare, avand grija sa pastrezi cam jumatate de cana din apa in care au fiert, si pune-le in tigaie. Adauga cubul de unt, sarea, piperul, frunzele tocate de patrunjel si inca o lingura de ulei de masline si amesteca bine totul, pentru ca aromele sa se intrepatrunda cu pastele.
Cum se serveste?
Linguini cu herring se potrivesc de minune cu un pahar cu vin alb, cel mai potrivit pentru peste.
Cine este Jamie Oliver?
Jamie Oliver a aparut pentru prima oara la televiziune intr-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o importanta companie de televiziune si invitat sa fie protagonistul primei serii din "Naked Chef" (Bucatarul dezbracat). Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume.
Sursa foto: yourlivingcity.com