Feluri principale

#jamie oliver #tzatziki #cuscus #bucatari celebri #pui in stil grecesc

Bucatari celebri - Jamie Oliver: Pui in stil grecesc cu legume aromate, cuscus si sos tzatziki

Noul episod din serialul Acasa.ro "Bucatari celebri" te va face sa-ti doresti sa ajungi cat mai repede in bucatarie. Astazi iti prezentam o reteta perfecta pentru serile reci de toamna, care poarta semnatura indragitului Jamie Oliver. Reteta a fost publicata in cartea de bucate "Jamie's 15 minute meals" si a fost foarte apreciata de bucatari amatori din intreaga lume. In 15 minute, si tu poti avea un pui in stil grecesc cu legume aromate, cuscus si sos tzatziki, care iti va incanta simturile!


Cine este Jamie Oliver?

Jamie Oliver a aparut pentru prima oara la televiziune intr-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o importanta companie de televiziune si invitat sa fie protagonistul primei serii din "Naked Chef" (Bucatarul dezbracat). Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume.

In paralel cu emisiunea TV, care apoi s-a numit "Oliver's Twist", Jamie a scris mai multe carti: "The Naked Chef", "The Naked Chef Takes Off", "Happy Days" si "Jamie's Kitchen". A mai scris, de asemenea, "La masa cu Jamie" si "Cu Jamie prin Italia".


Pui in stil grecesc cu legume aromate, cuscus si sos tzatziki

Aceasta reteta este perfecta pentru o cina in familie sau chiar pentru un pranz satios in zilele de duminica.


Ingrediente

  • 300 g cuscus
  • 2 piepti de pui (cam 400 g)
  • 2 ardei grasi colorati
  • 1 ardei iute
  • 4 cepe verzi
  • 40 g branza feta
  • 1 mana de masline negre
  • 200 g mazare
  • 1 legatura de marar
  • ulei de masline
  • oregano
  • 1 lamaie
  • sare, piper


Pentru sosul tzatziki

  • 1/2 castravete mare
  • 200 g iaurt
  • suc de lamaie
  • frunze de menta
  • usturoi (optional)


Mod de preparare

Toarna cuscusul intr-un bol si acopera-l cu o cantitate dubla de apa fierbinte. Asezoneaza cu sare si acopera vasul. Asezoneaza puiul cu sare, piper, oregano si coaja de lamaie, apoi prajeste-l intr-o tigaie nonaderenta, cu putin ulei de masline.

In timp ce puiul se prajeste, rade castravetele intr-un bol, adauga sare si amesteca, apoi stoarce castravetele, pentru a scapa de apa. Adauga iaurtul, frunzele de menta, suc de la jumatate de lamaie si putin piper.

Intr-un robot de bucatarie, pune mararul, ardeii grasi, ardeiul iute si ceapa verde si mixeaza totul. Asaza compozitia pe o tava intinsa, adauga mazare fiarta sau cruda, masline, putin ulei de masline, suc de lamaie, cuscusul inmuiat si amesteca. Asaza puiul deasupra, presara branza feta si putin marar si mancarea ta este gata.



Sursa foto: jamieoliver.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare