Acasa.ro te invita sa urmaresti un serial delicios de savuros, in care descoperi, saptamanal, retete si secrete culinare ale unora dintre cei mai renumiti bucatari ai lumii! In episodul de astazi, te incurajam sa folosesti sfarsitul de saptamana pentru a te rasfata cu un preparat special, usor, rapid si foarte gustos, gatit in stilul inconfundabil al lui Jamie Oliver: pui la tigaie cu sparanghel, pancetta si masline!
Cine este Jamie Oliver?
Jamie Oliver a aparut pentru prima oara la televiziune intr-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o importanta companie de televiziune si invitat sa fie protagonistul primei serii din "Naked Chef" (Bucatarul dezbracat). Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume.
In paralel cu emisiunea TV, care apoi s-a numit "Oliver's Twist", Jamie a scris mai multe carti: "The Naked Chef", "The Naked Chef Takes Off", "Happy Days" si "Jamie's Kitchen". A mai scris, de asemenea, "La masa cu Jamie" si "Cu Jamie prin Italia".
Pui la tigaie cu sparanghel, pancetta si masline - rasfat aromat de weekend
Jamie a preparat aceasta reteta aromata si savuroasa in emisiunea sa, "Oliver's Twist", in episodul "Flash in the pan", prezentat in filmuletul de mai jos.
Ingrediente pentru puiul la tigaie cu sparanghel, pancetta si masline
- o bucata de piept de pui, fara os si piele
- 3 felii de pancetta afumata
- 8 bucati de sparanghel
- 8 rosii cherry, taiate jumatati
- 5 masline kalamata cu samburi
- o mana de frunze de busuioc
- un cubulet de unt nesarat
- sare de mare
- piper negru macinat
- ulei de masline
- putin vin alb
Mod de preparare:
Transeaza pieptul in trei parti, dar pastreaza-le atasate intre ele, intr-un fel de "buchet". Asezoneaza carnea cu sare si piper.
Incinge o tigaie de marime medie, adauga putin ulei si pune pieptul la prajit, pe toate partile, timp de aproximativ 7 minute.
Dupa ce s-a perpelit bine, pune feliile de pancetta deasupra fiecarei bucati transate de pui si sparanghelul in jurul carnii. Lasa pe foc 2-3 minute, apoi muta feliile de pancetta pe fundul tigaii, pentru a se praji bine si a deveni crocante. Arunca apoi in tigaie si restul ingredientelor: rosiile injumatatite, maslinele, frunzele de busuioc, untul si putin ulei de masline si mai lasa pe foc, 1-2 minute, pana cand se topeste untul. La sfarsit, cu 20 de secunde inainte de a stinge focul, toarna putin vin alb, pentru ca preparatul sa aiba mai mult sos.
Sursa foto: Beautifulkitchensblog.co.uk