Feluri principale

#frittata #jamie oliver #bucatari celebri # retete jamie oliver #frittata de vara

Bucatari celebri. Jamie Oliver te invata cum sa faci mai rapida si sanatoasa frittata de vara!

Serialul "Bucatari celebri", de pe Acasa.ro, incepe sa patrunda in spiritul verii si, cum vremea frumoasa imbie mai degraba la plimbari decat la stat in bucatarie, incercam sa selectam pentru tine cele mai simple, sanatoase si rapide retete de sezon, inspirate de la cei mai in voga chefi ai lumii. Astazi, am scormonit in "palaria" cu retete a lui Jamie Oliver si am scos un preparat simplu, sanatos si savuros: o versiune proprie si aromata a celebrei Frittata italiana!

Frittata de vara a la Jamie

Ingrediente

  • 6 oua mari
  • 50 g pastai tinere de mazare
  • o mana de boabe de mazare
  • cateva fire de menta proaspata
  • 1 lamaie
  • 5 tije de sparanghel
  • 20 g parmezan
  • ulei de masline
  • sare de mare
  • piper macinat
  • 10 g branza feta

Mod de preparare:

Bate ouale cu sare si piper intr-un vas mai mare. Separat, pregateste asa-numitul "pisto", versiunea proprie a lui Jamie a celebrului sos pesto: pune boabele si pastaile de mazare intr-un mojar, cu menta si putina sare, apoi zdrobeste-le bine. Adauga coaja rasa si sucul de la jumatate de lamaie, putin parmezan ras, doua linguri de ulei de masline si putin piper.

Pune o tigaie nonaderenta la incins, la foc mic, si adauga putin ulei de masline. Rupe tijele de sparanghel in jumatati si adauga-le la prajit, in jur de un minut. Intre timp, adauga jumatate din "pisto" in compozitia de ou si amesteca bine, apoi toarna totul in tigaie, peste sparanghel. Pune restul de pisto din loc in loc, deasupra omletei, cu lingura si amesteca usor. Adauga bucatile de feta pe deasupra si rade si putin parmezan. Muta frittata in cuptor, pentru 5 minute, pana cand se rumeneste pe deasupra.

Cum se serveste?

Frittata de vara se serveste alaturi de o salata delicioasa din rosii dulci, foarte coapte, cu rucola si parmezan.



Cine este Jamie Oliver?

Jamie Oliver s-a remarcat in prima editie a show-ului "Naked Chef". Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume. Jamie a scris mai multe carti: "The Naked Chef", "The Naked Chef Takes Off", "Happy Days" si "Jamie's Kitchen". A mai scris, de asemenea, "La masa cu Jamie" si "Cu Jamie prin Italia".

Sursa foto: Amazon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare