Feluri principale

#paste siciliene #bucatari celebri #retete paste #jamie oliver #preparare paste # retete jamie oliver

Bucatari celebri: Jamie Oliver te invata sa prepari cele mai bune si rapide paste siciliene!

Transforma weekendul care este pe cale sa inceapa intr-un rasfat 100% italienesc! Bucura-te de aromele Italiei in meniul pe care-l ai in plan pentru sfarsitul de saptamana. Pune-ti un pahar de vin rosu, pentru a intra in atmosfera, si apuca-te de treaba! Nu omite de pe lista cu bunatati de weekend un tiramisu delicios, o pizza savuroasa si, nu in ultimul rand, o reteta ademenitoare de paste. Jamie Oliver aduce savoarea Italiei in casa ta cu cea mai rapida si delicioasa reteta de paste siciliene!

Paste siciliene

Jamie Oliver a prezentat reteta direct de pe taramurile Italiei, intr-unul dintre episoadele show-ului sau, "Jamie's Italia: UNSEEN", impreuna cu doi bucatari chefi locali. Este un preparat 100% italienesc, servit in mod traditional pe taramurile insorite ale Siciliei.

Ingrediente:

  • 6 linguri de ulei de masline
  • 6 bucati ansoa din conserva
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de bulion
  • 1 ceasca de apa
  • 2 linguri muguri de pin prajiti
  • 1 lingurite de zahar
  • 1 cana de pesmet italienesc (cu usturoi si parmezan)
  • 1/2 cana parmezan
  • 200 g paste (fetuccini)

Mod de preparare:

Pune uleiul de masline la incins in tigaie si adauga usturoiul si ansoa. Lasa-le sa se prajeasca timp de un minut, apoi adauga, pe rand, bulionul, apa, mugurii de pin si zaharul. Lasa toate ingredientele la prajit timp de 4-5 minute.

Pune pesmetul cu usturoi la prajit intr-o tigaie separata si pastele la fiert, in apa cu sare, pana devin al dente.

Dupa ce pastele au fiert, scurge-le de apa si adauga-le in tigaia cu sosul sicilian. Mai lasa-le pe foc timp de 1-3 minute. Pune pesmetul prajit pe un platou, asaza pastele deasupra lui si presara, la final, parmezanul.

Pesmetul italienesc se poate prepara foarte simplu si in casa, din paine veche, bine prajita, sfaramitata, amesteca cu usturoi pudra si parmezan.

Cine este Jamie Oliver?

Jamie Oliver a aparut pentru prima oara la televiziune intr-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o importanta companie de televiziune si invitat sa fie protagonistul primei serii din "Naked Chef" (Bucatarul dezbracat). Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume.

Sursa foto: blog.mekanist.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare